MIJAILOVIĆ PRIZNAO: Postoji nezadovoljstvo u ekipi! Odbili smo 300.000 za Mozlija! Dugujemo još Vujoševiću!
Foto: Filip Plavčić

o svemu

MIJAILOVIĆ PRIZNAO: Postoji nezadovoljstvo u ekipi! Odbili smo 300.000 za Mozlija! Dugujemo još Vujoševiću!

Prvi čovek Partizana je najavio promenu igračkih kadrova

Objavljeno: 12:13h

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović ispričao je da se u ekipi pojavilo nezadovoljstvo, što se videlo na utakmici protiv Krke.

U velikom intervjuu za "Mozzartsport", prvi čovek crno-belih je pričao o mnogim temama koje interesuju navijače, dotakao se i neočekivano slabih rezultata ove sezone, igračkog kadra, promene trenera...

- Stručni štab je sa sportskim sektorom pre 15-ak dana (intervju rađen 24. decembra) dobio odrešene ruke da promeni nešto na pozicijama koje škripe. Uvek je lako dovesti igrača, napraviti alibi priču, ali treba dovesti nekoga ko će da pruži timu, da unapredi nešto. Znaju se naši ciljevi. Razgovarali su sa svim igračima, znamo ko kako razmišlja. Katastrofalna utakmica sa Krkom je pokazala kao da postoji nezadovoljstvo kod nekih igrača - rekao je Mijailović odmah na početku.

Sašo Filipovski, Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

Jasno je da je ABA liga kritični deo sezone Partizana i da je nezadovoljstvo najviše usmereno ka tom takmičenju.Ciljevi su jasni u 2021.godini.

- Moramo da damo sve od sebe da uđemo u plej-of ABA lige i TOP 8 Evrokupa. Kritična zona je ABA liga. Partizan nije klub koji treba da razmišlja da li će da igra plej-of ABA lige. Razlika između ove i prošle sezone je svega u 10 koševa, šest utakmica smo izgubili na koš razlike, razlika svega u 10 poena - kaže Mijailović.

Koliko je igrača Partizan zapravo skinuo sa dugovanja? A koliko trenera? Koliko je sve to koštalo?

- Od trenera - Božić, Muta, Džikić, Gašić, Jovanović, Čanak… Šestoricu skinuli s dugovanja i sedmom, Duletu Vujoševiću, je plaćeno 75 odsto duga, koji je od pre deset godina. Hvala Duletu što je pristao na rate da plaćamo, ali plaćamo. Troškove za trenere je Partizan platio milion, samo za bivše trenere. A za te pare smo mogli da dovedemo dva-tri evroligaška igrača, da napravimo hit sezonu. Ali, nisam tako vaspitan, odgovoran sam čovek. Mogao sam da zadužim klub i da budem najbolji predsednik Partizana, a šta ćemo da radimo 1. septembra? Gde tada? Da se nadamo se da ćemo da živimo od vazduha? - pita se Mijailović.

Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

Mijailović je ispričao da bi bila drugačija finansijska situacija da je letos recimo prodat Vil Mozli za koga je postojala ponuda Makabija, kao i da je prihvaćena ponuda od FIBA Lige šampiona.

- Nama je stigla ponuda za Mozlija od preko 300.000, u situaciji gde nemamo novca od karata, ali gledao sam interes sportskog sektora. Trener mi je rekao da je Mozli jedan od ključnih igrača da napravi rezultat. Meni kao predsedniku bi bilo lakše da ga prodamo, uzmemo novac i idemo dalje. Ali, gledali smo interes kluba i nije mi krivo kada posle takvih stvari čujem na ulici da neko komentariše da ja želim loše Partizanu, da ja donosim loše odluke koje su na štetu Partizana. Ta eventualna odluka da se proda bi bila štetnija igrački, ali dobra finansijski. Zato se danas za tih 300 plus hiljada evra mučimo kako da ih nađemo - rekao je Mijailović.

Takođe, FIBA je nudila 2.400.000 evra za četiri godine igranja u njenoj Ligi šampiona, ali to je odbijeno.

Ostoja Mijailović
foto: Branislav Božić

Jedna od glavnih tema u srpskoj košarci je pitanje stranaca, odnosno, kako mnogi kritikuju njihov preveliki broj u domaćim klubovima, gde zbog toga nema mesta da se razvijaju mladi talenti i domaći igrači, a Mijailović ima svoj pogled na to.

- Ne važi to za Partizan u punom kapacitetu, ali u jednom delu važi. Pre 10-15 godina je bila drugačija situacija, Partizan je imao prostora uz kvalitetan rad, da okupi mlade igrače, talentovane. Danas se ne prave igrači, jure se trofeji. Nekad je Partizan razvijao igrače da se bori da njihovom prodajom finansijski preživi, a uz to je pravio i rezultate što je iz perspektive današnje košarke izgleda gotovo neverovatno. Ali, Partizan je danas ušao u kolosek drugih ekipa da se bori samo za trofeje. Naši navijači ako biraju između talentovanih igrača koji će se prodati u NBA i trofeja - biraju trofeje. Postići oba cilja u današnjem svetu je gotovo nemoguće istovremeno, već delimično. Da jedan do dvojice igrača iz mlađih kategorija budu sastavni deo ekipe. Ko su razvojni timovi u Evropi? Gotovo da ih nema. Današnja i nekadašnja košarka nisu isto. Moramo da nađemo sredinu. Ne možemo da plaćamo skupe strance, nismo sredina koja može da stvori toliko novca da plati skupe strance - rekao je između ostalog Mijailović u intervjuu za "Mozzartsport".

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.