ČOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO NISU DOŠLI NEDOVIĆ, BLAŽIČ, DANGUBIĆ... A jednog igrača iz lige je već pikirao kao pojačanje!
Foto: Starsport©

otvoreno

ČOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO NISU DOŠLI NEDOVIĆ, BLAŽIČ, DANGUBIĆ... A jednog igrača iz lige je već pikirao kao pojačanje!

Najprijatnije me je iznenadio Kori Volden - rekao je predsednik Zvezde

Objavljeno:

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović otvoreno je govorio o igračima koje namerava da dovede u klub u intervjuu za "Mocart sport".

Na direktno pitanje postoji li neki košarkaš iz ABA lige kog bi voleo da vidi u crveno-belom dresu, Čović je dao direktan odgovor.

- Da, Filipa Petruševa - jasan je bio Čović, pa dodao da je bilo dosta igrača koji su im nuđeni, ali bivši trener Saša Obradović nije bio za njihovo dovođenje.

Filip Petrušev
foto: Starsport©

- Otprilike sve ono što smo hteli da dovedemo – doveli smo. Nije bilo nekih velikih odstupanja. Ali jeste bilo nekih događaja poput toga da se trenerima dosta široka lepeza igrača ponudi koje su oni odbijali da dovedu. Jednostavno, nisu hteli da ih dovedu. Mi smo ove godine u ponudi imali Luku Mitrovića, Nemanju Dangubića, Nemanju Nedovića, Dragana Apića, Jaku Blažiča...

- Toliko o onoj priči da Nebojša Čović određuje tim ili da upada u svlačionicu. Lično to ne radim, ali šta i da radim. Visoko sam kompetentan i stručan da i to mogu da uradim. To će opet da izazove komentare, ali zato i kažem. Tu sam da pomognem svakom treneru ako od mene zatraži mišljenje ili pomoć, da mu obezbedim uslove, angažujem igrača za koga smatra da će doprineti kvalitetu Crvene zvezde - rekao je Čović.

Nebojša Čović
foto: Starsport©

Otrkio je predsednik Zvezde i ko ga je najprijatnije iznenadio od igrača u timu.

- Najprijatnije me je iznenadio Kori Volden. To je igrač kojeg izuzetno cenim, sa svojim profesionalnim pristupom, ogromnom energijom... Izuzetan momak. Ne želim da ispadne da ga nešto posebno izdvajam, ali kada već pričamo o tome i kada ste me pitali. On je dao svoj novac kako bi izašao iz ugovora s Partizanom. Dopalo se to nekome ili ne. Ni sa jednim domaćim igračem nismo imali problem, a imam pozitivno iskustvo i sa Lojdom. On je došao za sasvim normalnu naknadu, gledajući njegov igrački rejting i kvalitete. Odbio je pritom i duplo više novca, koliko je imao u Valensiji, ali nije imao status.

Kori Volden
foto: Starsport©

Neki košarkaši su ga razočarali, ali Čović nije želeo da ih imenuje.

- Najviše su me razočarali po jedan strani i domaći igrač. Ne bih da pominjem njihova imena kako im ne bih pravio bilo kakvu vrstu reklame. Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić su najviše odskočili u pozitivnom smislu, izuzetno mi se dopada napredak Duopa Rita, jako poštujem upornost Ognjena Kuzmića posle svega što mu se dogodilo, a o Branku Laziću i Marku Simonoviću da ne pričam jer su oni stabilni, mirni ljudi, praktično temelj ovog kluba. Znate, ne gledate učinak nekoga samo na terenu, već šta nosi u svlačionici, kakvu poruku pokazuje onima koji dolaze sa svojom radnom etikom na treninzima, ponašanjem - jasan je Čović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.