BEJBI VESTBRUK STIGAO U SRBIJU: Ovaj srpski klub će mu biti prvi u Evropi!
Foto: Printscreen/Youtube/HEENDOOO

dogovor je postignut

BEJBI VESTBRUK STIGAO U SRBIJU: Ovaj srpski klub će mu biti prvi u Evropi!

"Panteri" nastavljaju s pojačanjima

Objavljeno: 16:12h

"Bejbi Vestbruk" je stigao u Železnik. FMP je na prelazu iz stare u novu godinu doveo tri pojačanja. Pošto su 31. decembra stigla dva centra, prvog dana u novoj godini je stigao Džejlen Hends.

Ovaj 21-godišnji Amerikanac rođen je u San Dijegu, a nakon dvogodišnjeg staža na čuvenom koledžu "UCLA" izabran je kao pik druge runde drafta 2019. godine od strane LA Klipersa.

Nakon toga u razmeni sa ekipom Bruklina, prešao je na istočnu obalu i prošlu sezonu igrao u razvojnom timu Bruklin Netsa (Long Ajlend Nets), da bi tokom novembra bio prosleđen ekipi Detroit Pistonsa.

Tokom te sezone imao je nekoliko vrlo zapaženih partija u dresu Long Ajlend Netsa, a sa poslednjim danima 2020. godine prihvatio je ponudu KK FMP i svoj prvi profesionalni angažman u Evropi imaće u ABA ligi.

- Hends će biti veliko pojačanje za KK FMP i imaće pravo nastupa već u prvoj zvaničnoj utakmici našeg kluba u ABA ligi u 2021. Odlikuju velika brzina, eksplozivnost i sjajne atletske mogućnosti. Dolaskom Hendsa, slovenačkog reprezentativa Jurija Macure i Nigerijca Izundua, KK FMP nakon velike pobede nad Cedevita Olimpijom, spreman ulazi u kalendarsku 2021. godinu i spreman dočekuje sve izazove u tri takmičenja koja su pred našim klubom u nastavku sezone - stoji u saopštenju kluba.

Inače, Hends nosi nadimak "Bejbi Vestbruk" zbog svojih ateltskih predispozicija i sličnosti u igri sa NBA zvezdom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.