NEMA VIŠE NEPORAŽENIH: Bjelica solidan u porazu, Pokuševski pravi "bejbi" korake, Vučević je deo istorije!
Foto: AP

NBA

NEMA VIŠE NEPORAŽENIH: Bjelica solidan u porazu, Pokuševski pravi "bejbi" korake, Vučević je deo istorije!

Iako je Nova godina u NBA su se redovno igrale utakmice

Objavljeno: 09:37h

Nemanja Bjelica i Aleksej Pokuševski se nisu radovali pobedama u novogodišnjoj noći.

Srpski košarkaši su bili na terenu, jer su se u NBA igrale utakmice kao i svake godine, samo ovog puta malo više njih jer s obzirom na celu situaciju oko pandemije zbog čega je sezona počela pre 9 dana tek, onda se mora u kratkom vremenu igrati veliki broj mečeva.

Sakramento je upisao poraz od Hjustona u gostima 122:119 i to je prva pobeda Roketsa u novoj sezoni.

Nisu blistali preterano domaćini, ali su uspeli u glavnom cilju, a to je da konačno skinu maler u novoj sezoni.

Džejms Harden je bio očajan u šutu za 3, pogodio samo 4 od čak 11 pokušaja, ali je ubacio 33 poena. U debitantskom meču za Hjuston Džon Vol je postigao 22 poena, dok je Kristijan Vud dodao 21, a Erik Gordon 17.

Bjelica je za nešto manje od 16 minuta na parketu, postigao osam poena, uz pet skokova, dve asistencije ali i tri izgubljene lopte.

Kod Kingsa, Harison Barns je postigao 24 poena, Rišon Holms 22 uz 13 uhvaćenih lopti, dok je DeAron Foks postigao takođe 22 poena uz šest uhvaćenih lopti, a Badi Hild 19 poena.

Oklahoma je doživela debakl protiv Nju Orleansa 113:80, a broj postignutih poena sve govori koliko su Tanderi očajno igrali.

Aleksej Pokuševski je i dalje neko ko pravi dečje korake u NBA i i jasno je da je još zelen. Na ovom meču je za 21 minut na terenu postigao 3 poena uz pet skokova, dve asistencije, po jednu ukradenu loptu i blokadu, ali i čak šest izgubljenih lopti.

U timu Oklahome, najefikasniji je bio Al Horford sa 17 poena, dok je u pobedničkom timu Pelikansa najviše poena postigao Brendon Ingram, 20. Erik Bledso je postigao 17, a Lonzo Bol poen manje.

Orlando je izgubio od Filadelfije 116:92, ali je na ovom meču Nikola Vučević postao deo istorije svoje franšize.

Crnogorski reprezentativac je Medžik sa najviše postignutih koševa iz igre u istoriji kluba sa Floride, a meč je završio sa 19 poena i 10 skokova.

Ipak, nije uspeo da spreči prvi poraz svog tima u sezoni, tako da u NBA više nema neporaženih ekipa.

Seventisikserse su do pobede predvodili Set Kari i Džoel Embid sa po 21 poenom, a ovaj drugi je imao i 9 skokova, dok je poen manje ubacio Tobajas Heris.

NBA, rezultati:

Indijana – Klivlend 119:99 Vašington – Čikago 130:133 Orlando – Filadelfija 92:116 Hjuston – Sakramento 122:119 Toronto – Njujork 100:83 Oklahoma Siti – Nju Orleans 80:113 Juta – Finiks 95:116

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.