ISTORIJSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA! Srbin DOMINIRAO protiv Hjustona, postavio je i REKORD KARIJERE! (VIDEO)
Jokić u akciji, Foto: Profimedia

NBA LIGA

ISTORIJSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA! Srbin DOMINIRAO protiv Hjustona, postavio je i REKORD KARIJERE! (VIDEO)

Ovo je bio 42. tripl-dabl u Jokićevoj karijeri, fenomenalan je bio i Bogdan Bogdanović, dok Pokuševski još nije postigao svoj prvi koš u NBA

Objavljeno: 08:54h

To je to, Nikola Jokić igra sezonu života! Posle neverovatne partije Srbina, Denver je konačno zabeležio i prvu pobedu u sezoni, protiv Hjuston Roketsa, 124:111.

Srbin je bio neverovatan: za 34 minuta na parketu šutirao je 8-11 iz igre (1-1 za tri poena) i 2-3 sa linije penala, a na kraju je imao 19 poena, čak 18 asistencija, 12 skokova, 3 ukradene lopte i 1 blokadu.

Ovo je bio 43. tripl-dabl u Jokićevoj karijeri, i fali mu još samo jedan da prestigne legendu Denvera Feta Levera (43). Takođe, postavio je i rekord karijere u broju asistencija na jednoj utakmici (dosad je bio 17).

Jokića su odlično pratili Džamal Marej (21 poen), Pol Milsap (19) i Geri Heris i Majkl Porter sa po 14 poena.

Kod Roketsa, igrali su samo Džejms Harden sa 34 i Kristijan Vud sa 23 poena.

Utakmica je rešena u 3. četvrtini, kada je Jokić predvodio Magetse u seriji 19:4, čime su preokrenuli vođstvo Hjustona, koje je u jednom trenutku bilo i 8 poena. Od tog trenutka do kraja utakmice nisu ispuštali dvocifrenu prednost.

Ipak, nije bilo sve lepo za Denver u ovoj utakmici: na 4 minuta do kraja 3. četvrtine utakmicu je napustio Džamal Marej, posle sudara koji ga je poslao na parket. Držao je dugo glavu u rukama posle ove nezgode, nije se vraćao u utakmicu, već je poslat na lekarski pregled.

Hjuston je utakmicu, inače, počeo bez "pola tima": zbog korone su je propustili Džon Vol, Demarkus Kazins, Erik Gordon i Mejson Džouns, pa su na teren izašli sa samo 9 igrača.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Bogdan Bogdanović je odigrao dosad najbolju partiju u dresu Atlante: zajedno sa Tre Jangom (29 poena) doneo je pobedu Houksima nad Detroitom: 128:120.

Bogdan je za 30 minuta kao rezerva šutirao 6-10 iz igre, gotovo sve trojke (5-7). Upisao je 17 poena i po 5 skokova i asistencija.

Na drugoj strani dobri su bili Džerami Grent i Džoš Džekson, sa po 27 poena, ali sve u svemu, Pistonse čeka još jedna užasna sezona.

Evo partije Bogdana Bogdanovića:

Još jedan Srbin je sinoć bio na terenu: Mladi Aleksej Pokuševski je igrao 14 minuta u porazu Oklahome od Jute (110:109), ali nije dao prvi NBA koš - promašio je jednu dvojku i jednu trojku, a zabeležio 2 skoka i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

NBA, rezultati:

Atlanta – Detroit 128:120 Bruklin – Memfis 111:116 Oklahoma – Juta 109:110 Denver – Hjuston 124:111 LA Lejkers – Portland 107:115

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.