BOŽIĆNO VEČE U NBA LIGI: Dončićev Dalas nije mogao protiv prvaka lige, Bruklin silovito, revanš su uzeli Klipersi!
Foto: EPA/JUSTIN LANE

nba veče

BOŽIĆNO VEČE U NBA LIGI: Dončićev Dalas nije mogao protiv prvaka lige, Bruklin silovito, revanš su uzeli Klipersi!

NBA klubovi tradicionalno za Božić igraju utakmice, a tako je bilo i ovaj put. Los An]eles Lejkersi su na svom terenu pobedili Dalas Maverikse, dok su Bruklin Netsi pregazili Boston Seltikse.

Objavljeno:

Aktuelni NBA prvaci ekipa Lejkersa uspela je doći do svoje prve pobjede u novoj sezoni. Lejkersi su na svom parketu ugostili ekipu Dalasa, a na kraju slavili sa ubedljivih 138:115.

Lejkersi su od samog početka bili bolja ekipa, a nakon prve deonice vodili su sa 33:30. Na poluvrieme se otišlo kod rezultata 69:57 i bilo je jasno da će Dalas teško nešto napraviti u Stejples centru.

Do kraja utakmice domaći tim je čuvao prednost koja je rasla iz napada u napad i na kraju slavio sa 138:115.

Lejkerse je do pobede vodio Entoni Dejvis sa 28 poena, pet asistencija i devet skokova, dok su po 22 poena dodali LeBron Džejms i Montrez Herel.

U ekipi Dalasa istakao se Luka Dončić sa 27 poena, sedam asistencija i tri skoka.

Broklin Nets - Boston Seltiks

Zanimljivo je bilo i u TD Gardenu gde su Seltiksi igrali protiv Netsa, a na kraju su gosti slavili sa 123:95. Netsi su odigrali fenomenalnu partiju, posebno u drugom poluvremenu, te su na kraju zasluženo stigli do pobede.

Sinoć su u dresu gostujućeg tima odlični bili Kajri Irving i Kevin Durant koji su pokazali da će Brukiln ove sezone biti jedan od favorita za osvajanje prstena.

Irving je meč protiv bivšeg kluba završio sa 37 poena, osam asistencija i šest skokova, dok je Durant dodao 29 poena. U domaćem timu istakao se Džejlen Braun sa 27 poena.

Denver Nagets - Los Anđeles Klipers

Los Anđeles Klipersi pobedili su Denver Nagetse 121:101 u NBA ligi.

Klipersi su se u Los Anđelesu revanširali timu Nikole Jokića za bolnu eliminaciju iz prošlosezonskog polufinala Zapada, uprkos sjajnoj partiji srpskog centra.

Jokić je prve dve utakmice ove sezone odigrao dominantno, i time pokazao da je spreman da uradi korak dalje ove sezone, a sinoć je imao 24 poena, 10 asistencija i devet skokova, nadomak tripl dabla.

U Denveru, raspoloženi pored Jokića su bili Džamal Marej sa 23 poena, Vil Barton sa 15 dok su ostali igrali daleko ispod proseka.

Klipersi su od samog starta imali razliku, čak i preko 20 poena prednosti i sve vreme kontrolisali dešavanja.

Pol Džordž je vodio ekipu Klipersa sa 23 poena, devet asistencija i pet skokova, Kavaj Lenard ga je pratio sa 21 poenom iako nije završio utakmicu zbog udarca u poslednjoj četvrtini.

Denver je zabeležio i drugi poraz na startu sezone, a Klipersi drugu pobedu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.