VRATILA SE NBA! Klipersi iskoristili i dalje mamurne Lejkerse! Durent nije imao milosti prema bivšem timu!
Foto: EPA

NBA

VRATILA SE NBA! Klipersi iskoristili i dalje mamurne Lejkerse! Durent nije imao milosti prema bivšem timu!

Odigrane su prve dve utakmice u novoj sezoni

Objavljeno: 08:53h

Vratila nam se NBA liga! Posle skoro tromesečne pauze najjača liga na svetu je krenula novu sezonu, a odmah prve noći su odigrane dve utakmice. U velikom derbiju Los Anđelesa Klipersi su naneli odmah poraz braniocima titule, Lejkersima, 116:109, dok je Bruklin pobedio Golden Stejt 125:99.

U "Stejpls centru" čini se da su Lejkersi i dalje ošamućeni od proslave titule krenuli u sezonu, pa su već u prvoj četvrtini zaostajali 20 poena za svojim komšijama i već tada je bilo jasno u kom pravcu će ići utakmica.

Briljirao je tandem Kavai Lenard - Pol Džordž, koji su zajednički ubacili 59 poena, dok na drugoj strani su zakazali Entoni Dejvis i Lebron Džejms.

Pol Džordž bio je najbolji na meču sa 33 poena, dok je Kavaj Lenard dodao 26. Ibaka je ubacio 15, Zubac i Lu Vilijams po 11, a još je dvocifren bio i Patrik Beverli sa 10 poena.

U redovima Lejkersa, istakao se Lebron Džejms sa 22 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Entoni Dejvis imao je 18 poena i 7 skokova, a istakla su se i nova pojačanja. Herel je imao 17 poena i 10 skokova, dok je sjajni Šruder upisao 14 poena, 12 skokova i 8 asistencija.

U prvom meču sezone su u "Barklajz centru" igrali Bruklin Netsi i Golden Stejt Voriorsi, gde su Netsi dominirali tokom svih 48 minuta.

Kevin Durent, željan košarke posle godinu i po dana pauze, nije imao milosti prema bivšem timu, u prvih 10 minuta im je ubacio 10 poena, a do kraja utakmice ukupno 22.

Drugi superstar Netsa, Kajri Irving je postigao 26 poena, a Kris Levert 20. Na drugoj strani je sa 20 poena najefikasniji bio Stef Kari, a 19 je imao mladi Džejms Vajzmen.

Naš Alen Smailagić je i dalje povređen.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.