Srpsko košarkaško groblje: Da smo prava zemlja košarke ne bi nam umirali klubovi koji su rađali šampione! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

vojvodina je poslednja u nizu...

Srpsko košarkaško groblje: Da smo prava zemlja košarke ne bi nam umirali klubovi koji su rađali šampione! (FOTO) (VIDEO)

Država ne bi trebalo da finansira sport, ali je na državi da obezbedi zakonskom regulativom normalno sprovodjenje privatizacije​​​​​​​
Objavljeno:

Srbija – zemlja košarke... poštapalica kojom se često služimo. Nastala je krajem XX veka, kada su naši reprezentativci bili strah i trepet za celu planetu i kada je balkon gradske skupštine bio rezervisan samo za njih, a cela nacija u njima videla svoje heroje i u njihovim uspesima tražila beg od sumorne stvarnosti.

Ali, nismo mi zemlja košarke. Mi smo samo zemlja koja voli igru pod obručima, u kojoj su tereni za basket zaštitni znak svakog kraja (naravno da Novi Beograd dominira), u kojoj su zakucavanja Danilovića preko Sabonisa i ona trojka Saleta Đorđevića važni istorijski trenuci, u kojoj je Miloš Teodosić povod za pokretanje biznisa (svi ste videli majice „Mogao sam da j***m, ali nisam Teo" sa likom našeg kapitena), u kojoj se pobeda nad Hrvatima podrazumeva, u kojoj se pobeda i protiv Amera podrazumeva...ali nismo mi zemlja košarke.

Jer, da jesmo - ne bi nam umirali klubovi koji su rađali šampione.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.