JOKIĆ O SVADBI, PROŠLOJ I SLEDEĆOJ SEZONI: Ja sam tu bio samo svedok! Brak me neće napraviti boljim igračem!
Foto: Printscreen/Youtube

šta li će mu reći žena

JOKIĆ O SVADBI, PROŠLOJ I SLEDEĆOJ SEZONI: Ja sam tu bio samo svedok! Brak me neće napraviti boljim igračem!

Srpski centar je izneo očekivanja za narednu NBA sezonu

Objavljeno:

Srpski centar Nikola Jokić spreman je za početak nove sezone.

Nova NBA sezona počinje 22. decembra.

Jokić se odmorio posle "mehura" i završetka prošle sezone, a u međuvremenu se i oženio.

- Ja sam bio samo svedok. Brak te sigurno ne čini boljim igračem. Kako mogu da budem bolji? Biću malo iskusniji, telo se više naviklo na kontakt, fizičku igru, na brzinu utakmice. Naučio sam kako se igra u plej-ofu, svakak želim da više šutiram i pogađam bolje, ali pre svega biću iskusniji - našalio se Jokić.

foto: Youtube / Printscreen

Spreman je za novu sezonu.

- Pauza je bila malo manja, sve je bilo kraće. Morao sam malo da skratim neke stvari, malo odmora, malo rada u teretani, ali bilo je u redu. Odmorio sam se, telo je kako treba. Mislim da sam u dobroj formi u ovom trenutku, ali biće to sve bolje i bolje. Svidelo mi se, pauza zna da bude baš duga.

Lejkersi su šampioni i izbacili su Denver u finalu Zapada.

- Ne zanimaju me Lejkersi. Mislim samo na nas. Tu su novi momci, nova energija, novi pojedinci. Biće zanimjivo. Radujem se da vidim kako će biti. U stvari znam kako će biti, bićem bolji, samo se radujem da vidim kako će sve da izgleda.

foto: EPA/Erik S Lesser

Jokić je uzbuđen što će igrati sa Kampacom, za kog je rekao da je dobar igrač. Takođe mu je drago što će igrati za Džamajklom Grinom.

- Doveli nekoliko igrača, Grina, Kampaca, nekoliko rukija. Videćemo kako će biti, nismo ni imali trening zajedno niti sam ih video kako rade individualno, ne znam šta da očekujem. Ali mislim da neće biti problema. Sistem funkcioniše, svi treba da se prilagode sistemu, igrali smo finale konferencije. Igrači treba da se uklope i shvate da smo tim, a ne pojedinci. Jezgro tima je i dalje tu, na neki način. Ali momci koje smo doveli će da istupe. Neki igrači će imati i više minuta.

- Kampaco je sjajan igrač, čini mi se najbolji asistent Evrolige, predvodio je Real Madrid. Džamajkl će biti sjajan za nas, dobro šutira, igra dobru odbranu, na krupnijim momcima poput Lebrona i sličnih. nema Džeramija pa će neko morati da istupi. Sviđa mi se, mislim da nam je bio potreban takav tip igrača.

foto: EPA/Erik S Lesser

Nisu se još uigrali.

- Nismo još trenirali zajedno, promenili smo ekipu, otišlo je nekoliko igrača, nekoliko je došlo... Ne znam tačno šta da očekujem.

Šta očekivati od Jokića ove sezone?

- Nemam nikakva očekivanja. Pokušaćemo da ponovimo ono što smo uradili prošle godine. Da napravimo korak više što bi bila velika stvar za franšizu. Naravno da su očekivanja titula, ali idemo polako.

foto: EPA/Erik S Lesser

- Ne shvatate, ali igra je brža. Možda ne poentiramo iz mnogo kontri ali je igra brža. Nadam se da će nam talenat omogućiti malo bržu igru u tranziciji, u organizovanju napada. Ovaj jezik je težak, koja je reč. Energija je potrebna. Brza igra ne znači samo poene iz kontranapada.

O nezaboravnoj seriji sa Klipersima.

- Svi pričaju o tome kako su Klipersi izgubili, a ne kako smo mi pobedili. To što nam neko ne daje poštovanje, ne znači da ne moramo da slušamo njihova mišljenja. Znamo ko smo i šta smo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.