POSTIGNUT DOGOVOR: Veliki dan za regionalnu košarku - više ništa neće biti isto!
Foto: Zorana Jevtić/Beta/Branislav Božić

konačno

POSTIGNUT DOGOVOR: Veliki dan za regionalnu košarku - više ništa neće biti isto!

Partizan pristao

Objavljeno: 18:57h

Klubovi ABA lige napokon su postigli kompromis koji će uređenje vratiti u pravne okvire, istovremeno i ukloniti prepreke za otvaranje novog bankovnog računa i nesmetano finansijsko funkcionisanje, prenose Novosti.

To znači da je Partizan pristao da se FMP upiše u sudski registar kao suvlasnik, što je do sada uslovljavao transformacijom ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. Između ostalog, ovim se menja upravljačka struktura, odnosno ukida se rotaciono predsedništvo i uvodi profesionalni menadžment po ugledu na Evroligu.

Time sa dnevnog reda nestaje za crno-bele sporno imenovanje predstavnika FMP Zorana Toškovića za predsednika Lige. U međuvremenu, klub iz Železnika je uklonio potencijalnu vezu sa Crvenom zvezdom time što je umesto Toškovića postavio Đorđa Avramovića za predsednika.

Sednica Skupštine ABA lige biće održana do 15. decembra, do tada će predsedavati prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan, koji će u koordinaciji sa pravnim timom pripremiti zasedanje sa jednom tačkom dnevnog reda - transformacija lige iz j.t.d. u d.o.o. n

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.