PARTIZAN SLOMIO UNIKS U TROJKAŠKOM OBRAČUNU: Pejdžovih 8 komada za pobedu koja život znači za prolaz u Top16!
Foto: Starsport©

Evrokup

PARTIZAN SLOMIO UNIKS U TROJKAŠKOM OBRAČUNU: Pejdžovih 8 komada za pobedu koja život znači za prolaz u Top16!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:26h

Na mišiće, ali velika pobeda! Partizan je ostvario značajan trijumf protiv Uniksa u Evrokupu. Crno-beli su savladali goste iz Kazanja 89:86 u zaostalom meču u hali "Ranko Žeravica".

Srpski klub time stiže do treće pobede u takmičenju i skora 3-3 čime je ostao i dalje u igri za plasman u Top16 fazu.

Novo iskušenje crno-bele očekuje već u četvrtak kada dočekuju u još jednom zaostalom meču španski Huventud i tu im je takođe potrebna pobeda.

Pravi trojkaški obračun u Beogradu kako smo napisali u naslovu, jer su obe ekipe maltene imale bolji procenat šuta za tri nego za 2 poena, a uz to su se na njega i više oslonile.

Igrači Partizana su pogodili 16 trojki iz 29 pokušaja, a polovinu tih šuteva je pogodio Markus Pejdž koji je pogađao iz svih pozicija od kraja treće pa do kraja četvrte četvrtine.

Kad god je crno-belima bio potreban koš, Amerikanac je pogađao iza linije 6,75, ponekad u poslednjih sekundama napada, ponekad iz teških pozicija, i upravo on, kao i onaj trenutak odbrane Rašona Tomasa u poslednjem minutu su bili tasovi na vagi koji su prelomili u korist Partizana ovaj meč.

S druge strane ni ekipa iz Kazanja nije bila mnogo lošija, pošto je pogodio 13 trojki iz 24 pokušaja.

Što se tiče strelaca očekivano prvo ime u redovima pobednika Pejdž sa 25 poena. Uz njega dvocifreni su bili i Miler-Mekintajer sa 15 i Rade Zagorac sa 14, a Dangubić i Tomas su ubacili po 8.

foto: Printscreen/eurocupbasketball.com

U ekipi Uniksa najefikasniji Ajzea Kenan sa 19 poena i 4 pogođene trojke, 16 je ubacio Braun, 14 Džamar Smit sa takođe 4 pogođene trojke, a 12 Džordan Morgan.

foto: Printscreen/eurocupbasketball.com
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj! Partizan je pobedio 89:86.

40. minut - Sada penal završnica. Crno-beli su faulirali Džamara Smita koji pogađa samo jedno slobodno bacanje, a na drugoj strani isti slučaj sa Markusom Pejdžom. Na 7 sekundi do kraja Partizan vodi 89:86.

40. minut - Uh kakav potez Rašona Tomasa. Miler Mekintajer je bio kratak, Uniks je krenuo u napad po pobedu, ali Tomas krade loptu i dodaje Mileru Mekintajeru koji zakucava za 88:85 na 9 sekundi pre kraja.

40. minut - Posle poena uz faul Tomasa, na drugoj strani Kenan pogađa trojku iz neverovatne pozicije za 86:85 za Partizan.

39. minut - Na 120 sekundi pre kraja Markus Pejdž pogađa novu trojku, ali na drugoj strani ostaje Braun sam na ziceru pod košem. Ipak, druga uzastopna trojka Pejdža, njegova osma iz 10 pokušaja. To je ono što drži vođstvo Partizana 84:80.

38. minut - Važna trojka sada Rašona Tomasa iz ugla, ali loše građenje pod svojim košem igrača Partizana i skok u napadu Omara Tomasa koji uz poene dobija i dodatno slobodno bacanje. Partizan - Uniks 78:78.

35. minut - Trojkom Kenana Uniks preuzima vođstvo 73:71.

33. minut - Nastavlja Pejdž da rešeta iza linije 6,75. Sada u poslednjoj sekundi jednog konfuznog napada crno-belih pogađa iz ugla novu trojku. Na drugoj strani lako zakucavanje za Morgana. Partizan vodi 68:66.

III ČETVRTINA

30. minut - Sve ono što su dobro uradili za devet i po minuta u ovoj četvrtini, crno-beli su prokockali u poslednjih 30 sekundi. Poklonili su 5 uzastopnih poena Uniksu, pa tako je rezultat pred poslednjih 10 minuta tek 63:60.

30. minut - Sada dve trojke zaredom i Markusa Pejdža. Crno-beli zahvaljući njemu stižu do najveće prednosti 63:55. Stao je malo šut za tri poena gostima.

26. minut - Serija trojki crno-belih od početka drugog poluvremena. Dangubić jednu, Zagorac dve, pa onda i Veličković pogađa van linije 6,75. Partizan vodi 54:50.

24. minut - Trojkaški okršaj u Hali sportova na početku drugog poluvremena. Već tri trojke Uniksa, ali na drugoj strani odgovara i Rade Zagorac. Uniks vodi 50:48.

22. minut - Ali gosti ne staju sa trojkama. Džamar Smit pogađa još jednu, osma trojka za Uniks, međutim, uzvraća istom merom Dangubić na drugoj strani i potom je Veličković izvukao faul u napadu. Partizan vodi 45:44.

II ČETVRTINA

20. minut - Crno-beli odlaze sa prednošću 40:39 na poluvreme iako nije delovalo tako tokom prvog poluvremena, ali prilično dobro su odigrali pre svega u odbrani u ovoj drugoj četvrtini i u napadu su počeli da nalaze neka nova rešenja. Još samo da gosti ne pogađaju trojke kao što ih pogađaju...

18. minut - Nema šta, Partizan će morati da u drugom poluvremenu nađe način da zaustavi šut za tri poena Uniksa. Sada dve vezane trojke Koljesnikova. Međutim, na drugoj strani se dobro snašao Nikola Janković. Partizan - Uniks 38:39.

15. minut - Evo preokreta i prvog vođstva Partizana na utakmici. Konačno mnogo bolja igra u defanzivi što donosi seriju koševa i lakih poena. Crno-beli imaju prednost 33:32.

1 / 13 Foto: Starsport©

13. minut - Gotovo neverovatno deluje da Uniks ima bolji procenat šuta za tri poena nego za 2. Do sada su pogodili 5 trojki iz 7 pokušaja. Poslednju pogađa Omar, ali mu odmah na drugoj strani uzvraća Trifunović. Uniks vodi 32:26.

I ČETVRTINA

10. minut - Ne pogađa Pejdž u poslednjim sekundama prve četvrtine i Uniks odlazi na kratak odmor sa vođstvom 26:20. Deluje da je Vil Mozli najraspoloženiji za igru pod oba koša u crno-belom taboru, moraju da mu se priključe i ostali.

7. minut - Ono što ne valja jeste da je najbolji trojkaš u istoriji Evrokupa, Džamar Smit namestio svoje nišanske sprave i pogodio već 2 trojke, ali na drugoj strani istom merom odgovara Zagorac. Partizan - Uniks 17:19.

5. minut - To je ono što je trebalo Partizanu, čim je ušao na teren Vil Mozli je pokazao zašto je nedostajao crno-belima. Njegov zaštitni znak blokada na obruču za Morgana i potom u napadu poentira Miler-Mekintajer. Uniks vodi 16:12.

3. minut - Uniks već na početku prikazuje kakvu napadačku moć ima i lako stiže do poena, takoreći iz svakog napada su došli do poena, a s druge strane crno-beli imaju malih problema u napadu. Gosti vode 10:6.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.