ŠĆEPANOVIĆ REŠIO DA IZNESE ISTINU U JAVNOST: Nisam samo ja kriv, nego i igrači! Videli ste šta se desilo u Španiji!
Foto: Starsport©

izjava

ŠĆEPANOVIĆ REŠIO DA IZNESE ISTINU U JAVNOST: Nisam samo ja kriv, nego i igrači! Videli ste šta se desilo u Španiji!

Susret u Badaloni, kao i poraz protiv Budućnosti umnogome su pokrenuli traku koja je Šćepanovića vodila van Partizana

Objavljeno:

Bivši trener Partizana Vlado Šćepanović rekao je u intervjuu za "Mocart sport" da je crno-beli klub i dalje njegova druga kuća.

Rezultati koji su bili ispod očekivanja uprave i navijača doveli su do toga da Šćepanović posle svega nekoliko meseci na klupi Partizana dobije otkaz.

Nije to izgledalo sjajno ni u Evrokupu, a ni u ABA ligi, te su Šćepanoviću pokazana vrata, što je on prihvatio.

- Partizan je moja druga kuća i ne pada mi na pamet da kažem ikada bilo koju ružnu reč o klubu. Ali, zamena teza je da je sadašnja ekipa bolja od prošle, što sam i rekao u startu. Uz to, nismo trenirali šest meseci, bili smo bez podrške navijača, a svi znamo da oni čine tim bar 30 odsto boljim, pa je na videlo dolazio individualni kvalitet igrača… Ali i to smo polako postavljali na mesto. Treba vreme, da igrači shvate da je, uz trenerovu krivicu za poraz, jer je trener uvek kriv, nešto i do njih kada u završnici sa Huventudom promaše pet otvorenih šuteva, ili zicer, kada bespotrebno naprave faul na centru - rekao je Šćepanović.

foto: Starsport©

Susret u Badaloni, kao i poraz protiv Budućnosti umnogome su pokrenuli traku koja je Šćepanovića vodila van Partizana.

- Pa verovatno bi bilo drugačije da smo ta dva meča dobili. Ali, ne zaboravite da se naša svaka pobeda omalovažavala, a svaki poraz predstavljan kao katastrofa. Je l’ stvarno neko mislio da je realno da posle samo četiri pripremne utakmice vežemo deset pobeda? Pa protiv Budućnosti, koju smo jedva dobili prošle godine pred punim tribinama, imali smo četiri puta ‘dobijen meč’, dok smo bez najboljeg napadača i defanzivnog igrača ubedljivo pobedili Cedevitu koja nas je prošle sezone ponizila u Ljubljani i izgubila u poslednjoj sekundi u Beogradu. Pogledajte, bez trunke želje da omalovažim Sašu Filipovskog, čiji rad izuzetno cenim, uspeh protiv Cedevite je u medijima okarakterisan tek kao pobeda, a Zadar je ’razbijen’… Zašto? - pita se Šćepanović.

foto: Starsport

Veliki problem, koji nije apostrofirao samo Šćepanović, jeste nedostatak domaćih igrača u srpskoj košarci.

- Nemanje domaćih igrača. To je prema mom mišljenju najveći problem ne samo Partizana, nego srpske košarke. U mlađim kategorijama svi čekaju samo utakmice, jure se rezultazi, a niko ne obraća pažnju kako da klince obuči za seniorski tim. Imamo talentovanih momaka, ali košarka do 18. godine je jedan, a odatle potpuno drugi sport koji traži prilagođavanje u ogromnoj većini slučajeva. Ne računam Luku Dončića jer je on jedan u više miliona. A to je moguće kroz niže lige u kojima sretnete igrače koji znaju da igraju. Tu dobijate rutinu. Uvek ste imali razvojne timove, još je bolje ako su dalje od kuće, da se klinci osamostale i izbore za minute, jer su besplatni minuti kasnije najskuplji. Mladom igraču uvek kažem: ,,Daj pokaži nešto na treningu, ako te ja častim, vratiće se loše na drugi način“. Sport priznaje samo poštenje. Odmah vam izbaci odgovor kako ste radili. Ako ne pružite 100 odsto i mislite da ste bolji nego što jeste, sačeka vas utakmica na kojoj vam se to vrati kao bumerang. Pogledajte, evo Dangubića. Pošten, sjajan momak. Bio je član rivalskog tima, ali na treningu pokazuje da poštuje sadašnji klub, vredno radi i počeli su da stižu rezultati, kao protiv Zadra

(Espreso.co.rs / izvor: Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.