Sekulić novi selektor Slovenije!
Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

to je to

Sekulić novi selektor Slovenije!

Objavljeno: 09:16h

Novi selektor košarkaške reprezentacije Slovenije je Aleksandar Sekulić, saopšteno je danas na sednici Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Slovenije.

"Zahvaljujem se upravi Košarkaškog saveza na poverenju. Vodjenje nacionalnog tima je velika čast i istovremeno velika odgovornost, sa čim sam dobro upoznat. Posle duže pauze momci su gladni košarke, što je takodje primetno u ovim uvodnim mesecima klupskih takmičenja, najvažnije je da budemo zdravi", rekao je Sekulić, preneo je slovenački javni servis.

Košarkaški savez vodio je pregovore sa grčkim trenerom Dimitrisom Itudisom, medjutim ti pregovori nisu uspešno završeni usled trenutne situacije sa korona virusom.

Sekulić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri najveći uspeh ostvario u ekipi Krke kada je 2012. godine osvojio titulu prvaka Slovenije, a trenutno je pomoćni trener u češkom Nimburku.

Debitanski nastup na selektorskoj poziciji Sekulić će imati 27. novembra kada selekcija Slovenije na domaćem terenu igra utakmicu protiv Ukrajine, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.