JASMINA JE STALA NA MINU I OSTALA BEZ NOGE: Onda se pojavio Jusuf Nurkić - priča od koje ćete zaplakati!
Jusuf Nurkić, Foto: EPA / Steve Dipaola

KAKVA LJUDINA!

JASMINA JE STALA NA MINU I OSTALA BEZ NOGE: Onda se pojavio Jusuf Nurkić - priča od koje ćete zaplakati!

Iz Pomozi.ba obavestili su da je Nurkić čim je čuo za ovu tužnu priču odlučio da siromašnoj bosansko-hercegovačkoj porodici kupi kuću

Objavljeno:

Čini dobro drugom i dobro će ti se vratiti. To je deviza kojom se na neki način vodi Jusuf Nurkić zbog toga i jeste toliko uspešan košarkaš.

Nurkić je poznat kao veliki dobrotvor, poput svih NBA zvezda sa ovih prostora, a minulih dana je napravio delo koje porodica Memišević nikada neće zaboraviti.

Iz Pomozi.ba obavestili su da je Nurkić čim je čuo za ovu tužnu priču odlučio da siromašnoj bosansko-hercegovačkoj porodici kupi kuću.

- Majka Jasmina pre deset godina stala je na minu i ostala bez noge, a svakodnevno se brine za svog jedanaestogodišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu. Porodica je živela u trošnoj kući, bez vode, kupatila i većine namještaja. Spavali su na podu. Nakon što je saznao za porodicu, Jusuf Nurkić nas kontaktira sa željom da im kupi kuću. Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ove sedmice dobila ključeve svog novog doma. Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vreme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti - saopštili su iz ove dobrotvorne organizacije.

Možda Nurkić nosi nadimak Zver, ali je van parketa ljudina od čoveka što je pokazao i ovim gestom, ali i mnogo puta do sada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.