ŠAKOTA OTVORIO DUŠU O PERIODU U ZVEZDI: Bili su pogrešni ciljevi, neke stvari ostaju iza zatvorenih vrata!
Dragan Šakota, Foto: Starsport©

iskreno

ŠAKOTA OTVORIO DUŠU O PERIODU U ZVEZDI: Bili su pogrešni ciljevi, neke stvari ostaju iza zatvorenih vrata!

Mislim da smo solidno igrali pre nego će se desiti stopiranje svih aktivnosti zbog epidemije - ističe bivši strateg crveno-belih za "Sport klub"

Objavljeno:

Dragan Šakota je prošle sezone došao da "ugasi požar" na Malom Kalemegdanu, imao je lepih momenata u crveno-belom, ali onih ne tako dobrih. Na kraju je napustio Zvezdu i prepustio trenersku palicu Saši Obradoviću.

Iskusni stručnjak je o periodu provedenom u Crvenoj zvezdi, Saši Obrdoviću, kao i o nastavku karijere govorio za "Sport klub".

Evo šta je rekao o prošloj sezoni:

„Govorio sam isto, nedugo posle preuzimanja ekipe, da tadašnja selekcija nije bila toliko loša, koliko su bili pogrešni ciljevi. Previsoki da bi taj izbor igrača podržao želje tipa plasmana u četvrtfinale ili F4 Evrolige. A o tome se pričalo, tiše ili glasnije, celo prošlo leto. Kasnije smo ponešto uspeli da korigujemo (dovođenje Pantera, Štimca, Jagodić-Kuridže), nekima smo se zahvalili. Mislim da smo solidno igrali pre nego će se desiti stopiranje svih aktivnosti zbog epidemije.“

Mnogo se pisalo o njegovom odlasku iz Crvene zvezde.

- Stalno me propituju da li je bio dogovor ili ne, da letos odem iz Zvezde. Znate, neke stvari koje sam pričao sa predsednikom Čovićem, ostaju iza zatvorenih vrata. Obradović je bio cilj i pre mene, ali nije mogao, a ne bi bilo ni u redu da je tada napustio Monako. O svemu sam bio u toku, tada pričao sa Sašom, kao i sada. On mi je bio pomoćnik u reprezentaciji na SP 2006. Naš odnos je drugarski, nekada sam ga savetovao, a sada za tim više nema potrebe.

Jedan čovek je ostavio veliki utisak na njega.

- Doveo sam Jagodića Kuridžu u Zvezdu, drago mi je što je ostao, uz igrački trag. Ovo bi mi bila 38. sezona, a mi treneri uvek prvo spominjemo igrače sa kojima smo osvajali trofeje, a zaboravimo one koji uđu u srce zalaganjem, poštenim odnosom, energijom. Marko je jedan od tih. Nije NBA talenat, ali je uradio mnogo stvari, a nije dovoljno dobio u karijeri. Nadam se da se to sada ispravlja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.