UPOREDIO JE DANILOVIĆA I BRAJANTA: Imao sam sreće da ih treniram obojicu, različiti igrači, ali su u ovome isti!
Foto: EPA/LOUISA GOULIAMAKI/EPA/Michael Nelson

tako se ponašaju šampioni

UPOREDIO JE DANILOVIĆA I BRAJANTA: Imao sam sreće da ih treniram obojicu, različiti igrači, ali su u ovome isti!

Legendarni stručnjak je govorio o razlici između vrhunskih evropskih igrača i NBA zvezda

Objavljeno:

Legendarni Etore Mesina, jedan je od najboljih evropskih trenera svih vremena, uostalom odmah je iza Željka Obradovića po broju osvojenih trofeja u Evroligi, a imao je tu sreću da radi kako sa najboljim evropskim igračima, tako i sa najvećim NBA zvezdama.

Uostalom, radio je i kao pomoćnik u Lejkersima dok je tamo igrao Kobi Brajant, a vodio je Kinder iz Bolonje kada je najbolji igrač tog kluba bio Predrag Saša Danilović.

foto: AP

Upravo je njih dvojicu uzeo kao primer kada je govorio o razlici između evropskih igrača i NBA zvezda tokom gostovanja u podkastu "Blok po blok" kod Aleksandra Džikića i Srđana Radojevića na "Sportklubu".

- To je veoma interesantno pitanje. Imao sam tu sreću da u svom timu imam dva neverovatna igrača kao što su Predrag Danilović i Kobi Brajant. Da, različiti su igrači, ali su isti po tome što imaju neverovatnu radnu etiku i guraju sebe i svoj tim do granice. Oni su bili primer ostalim svojim ponašanjem, ostali su morali da ih prate i nije bilo lako ostati sa njima i oni su bili pravi lideri, to je moje skromno mišljenje. Sa druge strane, imamo i Tima Dankana pre nekoliko godina, sada ću vam dati jedan primer: Antoan Rigodo, miran, ne tako glasan, ali takođe lider. Video sam veoma različite igrače koji vode timove na različite načine. Iskreno ne vidim tu veliku razliku, lider je lider i u Evropi i u Severnoj Americi. Ne postoje velike razlike jer su veliki igrači uvek veliki bez obzira na sport ili situaciju. Njihova želja za pobedom čak i kada izgleda kao da je sve protiv vas, to je ono što ja najviše cenim i šta ću uvek ceniti - rekao je Mesina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.