PARTIZAN OČEKUJE JAKO TEŠKA GODINA: Ostoja rekao sve o finansijama i novim pojačanjima crno-belih
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku

PARTIZAN OČEKUJE JAKO TEŠKA GODINA: Ostoja rekao sve o finansijama i novim pojačanjima crno-belih

Ako dobijemo zahtev, daćemo sve od sebe da to ispunimo u datim okolnostima - rekao je prvi čovek crno-belih

Objavljeno: 18:18h

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je prokomentarisao početak sezone crno-belih, a osvrnuo se i na trenutno finansijsko stanje.

Prva tema je, očekivano, bilo staje u regionalnoj ligi.

- Partizan nije nijednog trenutka kočio početak ABA lige. Mi smo juče dali podršku da se odblokira račun ABA lige i da se ABA liga nastavi, da funkcioniše. A da se sporna pitanja reše na narednoj Skupštini i zalažemo se da ona bude održana uživo. Važno je da se ABA liga pravno uredi - rekao je Mijailović za klupsku televiziju.

Prvi čovek crno-beli se osvrnuo na trenažnu dvoranu.

- Naš prelazak u Arenu je bio težak za nas i javnost iako je to bio vrhunski potez. Sada ne možemo da treniramo u Areni i to nam je donelo probleme. Traži se alternativa, nadam se da ćemo uskoro da se vratimo u našu dvoranu i pred naše navijače. Država razmišlja da renovira fudbalske stadione Partizana i Zvezde i mislim da bi bilo dobro da ljudi koji budu radili te projekte razmisle da uz stadion naprave i košarkašku dvoranu. Tako je uradio Zenit.

Finasije u doba koronavirus su uzdrmani i mnogo većim klubovima, pa je tako slučaj i sa Pratizanom.

- Partizan se teško bori u ovim vremenima, dovijamo se, da nađemo i sponzore i da razumemo državu. Mislim da će ovo biti jako teška godina i da ćemo se boriti da je završimo koliko-toliko pozitivno. Ne stoje priče pojedinaca da klub duguje 10.000.000 ili 12.000.000, ili 7.000.000, klub je izmirio sve plate za prošlu godinu. Ove godine smo pozitivni u ovom momentu, podelili smo plate do ovog trenutka, plaćamo sve obaveze na vreme, a kako će biti nisam siguran. Imali bismo mnogo sreće kada bi se priča sa koronom završila do kraja ove godine.

Početak je bio prilično nestabilan za crno-bele.

- Bila je očekivana reakcija publike i javnosti i tu se najmanje ima strpljenja prema treneru. Naš trener ima kontinuitet, ali nema na mestu prvog trenera. Te osude su pogrešan put i pravac. Utakmica protiv Venecije je pokazala da ekipa ima kvalitet kao i trener. Dobili smo Veneciju 22 razlike i to je merilo kvaliteta. Molim publiku da prema treneru imaju razumevanja i strpljenja. Mi smo ozbiljan klub i nećemo posle jedne ili dve izgubljene utakmice da razmišljamo o promenama. Šćepanović ima punu podršku. Imamo igrački jaču ekipu nego prošle sezon.

Kada će se vratiti navijači?

- Ne mogu da odgovorim na pitanje u ovom momentu, nisam adresa. Kada se steknu uslovi vratićemo se. Partizan je jedan od klubova koji je najviše oštećen po tom osnovu.

Nova pojačanja?

- To je uvek odluka trenera, a takvih nagoveštaja u ovom momentu nemamo. Ako dobijemo zahtev, daćemo sve od sebe da to ispunimo u datim okolnostima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.