HITNA REAKCIJA ZVEZDE: Oglasili se crveno-beli posle saznanja da Bokan saziva sastanak klubova bez njih i FMP-a!
Foto: Espreso

dostavili i dokumenta

HITNA REAKCIJA ZVEZDE: Oglasili se crveno-beli posle saznanja da Bokan saziva sastanak klubova bez njih i FMP-a!

Klub sa Malog Kalemegdana je poslao saopštenje svim srpskim i regionalnim medijima

Objavljeno: 12:36h

Crvena zvezda se oglasila posle informacije da je Dragan Bokan, predsednik Budućnosti, pokušao da sazove sastanak klubova ABA lige, ali da na njega nije pozvao crveno-bele, kao ni FMP Železnik.

Sa Malog Kalemegdana su se odmah oglasili saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je predsednik KK Budućnost VOLI Dragan Bokan, ponovo dajući sebi ingerencije i prava koje mu nikako ne pripadaju, sazvao nelegalni sastanak klubova ABA lige, koji bi trebalo da se održi u 14 časova, zbog kako je navedeno „novonastale situacije u ABA ligi“.

Među pozvanim klubovima se ne nalazi i KK Crvena zvezda mts.

„Novonastala situacija“ je blokada računa ABA lige jtd u Zagrebu, od strane „Rajfajzen Banke“ sa sedištem u Zagrebu uz obrazloženje da će tako ostati do daljeg dok se „ne urede pravni akti lige“ koji podsećamo, nisu uređeni već 5 godina i zbog čega je KK Crvena zvezda mts i tužila ABA ligu 02.02.2020.godine!

Podsećamo i da je u međuvremenu postignuto i vansudsko poravnanje (koje je KK Crvena zvezda mts već putem klupskog sajta dala na uvid javnosti) ali je ono propalo zbog opstrukcije predsednika KK Budućnost VOLI Dragana Bokana.

Zato ovaj poziv Dragana Bokana vidimo kao još nelegalan i nezakonit korak suprotan svim aktima i pokušajima da pravno uredimo ligu koja je u vlasništvu svih klubova.

Takođe, kao klub moramo da primetimo da ovakvu zabrinutost i brzinu nismo videli u poslednjih 15 meseci, kada je zbog istog razloga (neuređeni akti lige) 01.07.2019. godine blokiran račun ABA lige jtd u Beogradu, zbog čega je KK Crvena zvezda mts intervenisala u više navrata, tražila hitno uređenje lige i povratak u pravne okvire, jer novac kojim se finansira liga od njenog postojanja dolazi isključivo i jedino od TV prava – a to je novac koji dolazi iz Srbije.

KK Crvena zvezda mts daje na uvid javnosti dopis koji je uputila 08.10.2020. godine svim klubovima ABA lige jtd, pa i KK Budućnost VOLI i Draganu Bokanu, u kome je zatražila hitno sazivanje Skupštine ABA lige i povratak zakonu i pravu, bez koga ABA liga neće opstati! - poručeno je iz Crvene zvezde, a OVDE možete videti i ta dokumenta.

Podsećamo da se pre nekoliko dana pojavila vest da je račun ABA lige blokiran, a kasnije je "Espreso" ekskluzivno saznao da je račun blokirao Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.