POGLEDALA SAM DOLE I VIDELA DA NEMAM NOGU! Nataša Kovačević i dalje pamti svaki detalj jezive nesreće!
Foto: Starsport©

sećanje srpske heroine

POGLEDALA SAM DOLE I VIDELA DA NEMAM NOGU! Nataša Kovačević i dalje pamti svaki detalj jezive nesreće!

Nataša Kovačević svakako je jedna od modernih heroina, ne samo srpskih, nego i svetskih

Objavljeno:

Nataša Kovačević, bivša košarkašica, koja je izgubila nogu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj 2013. godine, ponovo se prisetila tih momenata kroz koje je prolazila.

Ona je u tom trenutku imala 19 godina, bila takoreći na početku svoje igračke karijere, igrala za jedan od najboljih mađarskih klubova, Đera, i postala članica reprezentacije Srbije.

Međutim, sve je to prekinuto tog kobnog dana kada je vozač autobusa skrenuo sa puta u pokušaju da izbegne sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku, izgubio je kontrolu nad autobusom koji se potom prevrnuo.

foto: Starsport©

Život su tada izgubili Peter Tapodi i trener Akoš Fuzi, dok je našoj košarkašici amputirana noga ispod kolena.

To je bio trenutak koji je promenio život Nataši Kovačević, srpska košarkašica nije se predavala, već je nastavila da širi optimizam i bude inspiracija milionima ljudi u Srbiji i regionu.

Nataša je gostovala u emisiji "Preživeli" na K1. Gde je otkrila brojne nepoznate detalje tog nemilog događaja.

- Kada sam doživela nesreću bila sam fizički najspremnija, trenirala sam jako i bila puna energije i snage, imala sam 19 godina. Potpisala sam za jedan mađarski klub i krenuli smo na prvu utakmicu. To je 80 kilometara ravnog puta u sred dana. Na pola puta se desila nesreća. Neka Lada je ušla u našu traku, ali niko ne zna kako se to desilo, i naš vozač je pokušao da ga izbegne i kako je okrenuo naglo volan autobus se prevrnuo. Ja sam bila svesna svega, tačno se sećam, saigračica Milica Ivanović sedi preko puta mene slušamo muziku. Odjednom vidim da nešto nije u redu i da autobus počinje da gubi kontrolu i tad sam pogledala ispred i videla kako autobus pada. Sledeće čega se sećam to je da kažem Milici izvini, jer sam pala na nju i udarila sam je. Uspeli smo nekako da izađemo iz prevrnutog autobusa, jer je bila rupa tik iza drugih vrata i ja sam se ispravila i pogledala dole i videla da nemam celo stopalo - rekla je Kovačevićeva.

foto: Starsport©

Nataša ističe da od adrenalinskog šoka nije osetila bol.

- Milica mi je pomogla da odskakućem u stranu i sklonimo se od autobusa. Bila sam u šoku, adrenalin je radio i postupila sam instinktivno, u tim trenucima nije bilo bola. Mi smo razmišljali samo da se sklonimo od autobusa da ne eksplodira i da podvijem nogu i podignem je. Okolo je vladao haos, toga se sećam i dan danas, devojke su poispadale iz autobusa dok je on išao levo desno, kroz staklo su proletale i hvala bogu niko od njih nije imao strašne povrede. Posle mene je imala devojka prelom ruke, ali svi su bili u šoku i baš smo pričali posle toga, svi su doživeli prosto pomračenje svesti i niko se nije sećao ničega. Milica i ja smo o tome baš pričale otvoreno, da li je to do našeg srpskog mentaliteta, ali eto, sećale smo se svega. Ona je čak u jednom trenutku tražila moju patiku i nogu, jer je mislila da može da se zašije - otkriva Nataša.

Kovačevićeva je rođena 1994. godine, prošla je sve reprezentativne selekcije, a leta 2013. učestvovala je na Evropskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i prvenstvu sveta za juniorke u Litvaniji. Pre Đera igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.