LEBRON JE JOKIĆU URADIO NEŠTO ŠTO JE STROGO ZABRANJENO U NBA: Sudije nisu reč rekle, a za to preti suspenzija!
Foto: EPA/Erik S Lesser

sramno suđenje

LEBRON JE JOKIĆU URADIO NEŠTO ŠTO JE STROGO ZABRANJENO U NBA: Sudije nisu reč rekle, a za to preti suspenzija!

Iako je u jednoj sličnoj situaciji na utakmici bez problema Entoni Dejvis dobio slobodna bacanja za to

Objavljeno: 15:53h

Mnogo je povika na račun suđenja u finalnoj seriji Zapadne konferencije i mnogi tvrde da Lejkersi imaju povlašćeni status kod arbitara. Uostalom i trener Denvera Majkl Meloun je posle četvrtog meča najavio da će klub poslati žalbu organizaciji lige.

Bilo je mnogo sumnjivih situacija u poslednjoj pobedi "jezerdžija" nad Nagetsima u kojima su sudije oštetile ekipu iz Kolorada kako mnogi, a posebno navijači smatraju, o čemu smo već pisali.

Međutim, sada je pronađen jedan momenat iz samog finiša utakmice koji je izazvao dodatnu pažnju. U pitanju je trenutak kada je Lebron Džejms čuvao Jokića.

Pri rezultatu 112:106 za LA Lejkerse, Jokić je nakon ubacivanja sa strane pokušao brzo da realizuje napad.

Iz okreta je šutnuo trojku, a onda se dočekao na - stopalo Džejmsa?!

Opšte je poznato da je NBA od pre nekoliko godina uvela pravilo da se svira faul u ovakvim situacijama kada igrač ostavi stopalo da se protivnik dočeka na njega posle šuta, a uz to igraču preti i suspenzija, jer na ovaj način može doći do ozbiljnih povreda.

Uostalom, to pravilo je baš uvedeno kada je Zaza Pačulija to uradio Kavaju Lenardu u plej-of seriji između Golden Stejta i San Antonija, čime je dodatno pogoršao povredu Lenardovog stopala i onemogućio ga da igra u nastavku serije.

Nama ostaje da verujemo da Lebron ovo nije uradio namerno, pošto do sada u karijeri nije pravio takve "mučke" poteze, ali evidentno je da se nije potrudio da povuče nogu da Jokić izbegne doskok na nju. A sad zašto sudije nisu ništa svirale to znaju samo one!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.