NIKAD NE OTPISUJTE JOKIĆA I DENVER: Srbin dominirao, Nagetsi kidali, pa jedva spasili pobedu - san i dalje živi!
Nikola Jokić protiv Lejkersa, Foto: EPA

NBA, finale zapada, 3. utakmica

NIKAD NE OTPISUJTE JOKIĆA I DENVER: Srbin dominirao, Nagetsi kidali, pa jedva spasili pobedu - san i dalje živi!

Posle gustog drugog meča, koji je Denver izgubio u poslednjoj sekundi, u timu iz Kolorada su se nadali revanšu. Međutim, teško je protiv Lebrona, Dejvisa i Lejkersa

Objavljeno: 06:01h

Kada protiv favorita izgubite trojkom centra u poslednjoj sekundi u drugoj utakmici, teško je vratiti se. Obično timovi koji na taj način budu poraženi u narednom meču padnu psihički, ali u oba prethodna kola plej-ofa Denver Nagetsi pokazali su da mogu da se vrate iz najgorih mogućih situacija.

Gubili su sa 1:3 i od Jute i od Los Anđeles Klipersa i na kraju senzacionalno izlazili kao pobednici, ali Lejkersi su ipak Lejkersi. Lebron Džejms, Entoni Dejvis, Ražon Rondo i drugari veliki su bauk ove sezone, nekako se sve poklapa da oni vrate titulu "tamo gde joj je mesto", ali ako se Nagetsi pitaju - to neće biti tako lako.

Na kraju, pobeda Jokićevog Denvera rezultatom 114:106.

Krenimo od početka, kako red nalaže... A dešavalo se stvarno svašta!

Nije loše počelo za Nikolu Jokića i drugare, uprkos prednosti "Jezeraša" od 8.2 na samom početku. Uz nekoliko dobrih odbrana i lepih poteza Džamala Marija, floutera Nikole Jokića i Pola Milsapa, koji je lepo iskoristio jednu "mismeč" situaciju, stigli su do izjednačenja 12:12.

Dobra prva četvrtina za srpskog košarkaša, koji je već u prvih deset minuta došao do šest veoma atraktivnih poena. Lejkersi su pred kraj prve četvrtine igrali sa Kuzmom na krilnom centru, a Jokić i saigrači su to iskoristili na pravi način pa su poenima Gerija Herisa poveli sa 22:20, što je nateralo Frenka Vogela da zatraži tajm-aut na 2.26 do njenog kraja.

Fantastičnim poenima Jokića preko Lebrona Džejmsa, koji ih je tokom prve deonice postigao 11, uz četiri skoka i dve asistencije (za svih 12 minuta na parketu), Nagetsi su uspeli da sa dva poena prednosti odu na prvu dužu pauzu.

Na krilima snažne završnice u prvoj četvrtini, Nagetsi na Mari i Porter Džunior pogon napravili su seriju 17:2 i to bez Jokića, koji je bio na klupi kako bi se odmarao. Rezultat pre nego što je Vogel opet zatražio tajm-aut bio je 44:29 u korist nominalnog domaćina ovog meča.

Montej Moris je ušao sa klupe u ekipi Nagetsa i postigao je sedam poena, posle kojih je Denver poveo sa do tada maksimalnih +16 - 48:32.

U međuvremenu, Hauard je pokušavao da "zaplaši" Jokića.

Zahvaljujući Lebronovim asistencijama, kojih je imao osam za prvih 24 minuta, Lejkersi su uspeli da na poluvreme odu sa "svega" deset poena zaostatka.

Kako je drugo poluvreme počelo, serijom Lejkersa od 5:0 Majk Meloun je nateran na tajm-aut, kako bi prekinuo loš ritam svog tima.

U toj nameri je uspeo, a zahvaljujući šuterski raspoloženom praktično celom timu Nagetsa, napravljena je nova ogromna serija i na minut i po do kraja treće deonice stiglo se do nove maksimalne prednosti od 20 poena. Inače, bio je to najveći zaostatak Lejkersa u jednoj utakmici za vreme ovog plej-ofa.

Sa "plusom" od 18 poena otišlo se na poslednju dužu pauzu, ali tada je prava drama tek počela!

Lejkersi su napravili seriju 18:2 u prvoj polovini poslednje deonice, pomogla je i jedna diskutabilna sudijska odluka u korist Lejkersa kada je Denveru poništen koš, a seriju je prekinuo Džeremi Grant koji je doneo prednost od 101:96. Kada je bilo najbitnije, aktivirao se "Kralj" Džejms, postigao deset poena tokom te serije, a upravo on je smanjio opet na jedan posed razlike (98:101).

Dva dobra poseda, ipak, bila su dovoljna Denveru da se opet odalji na +7, a za to je Mari najzaslužniji, jer je postigao neverovatnu trojku na malo više od dva minuta do kraja. U narednom napadu Pol Milsap je iznudio ofanzivni faul, a onda na drugoj strani zakucao za 108:99. Tu je sve bilo gotovo!!!

Najbolji igrač na utakmici bio je Nikola Jokić koji je postigao 22 poena, ali uz 10 skokova koje je hvatao sa lakoćom kao da mu bacaju bureke za doručak (morali smo) i pet asistencija. Džamal Mari je takođe bio sjajan sa dabl-dabl učinkom od 28 poena i 12 asistencija, dok je Montej Moris takođe bio veoma dobar sa 14 poena.

foto: EPA

Najbolju utakmicu karijere u plej-ofu odigrao je Džeremi Grant, jedan od tragičara onog poslednjeg napada na prethodnom meču. Lični rekord je oborio već u trećoj četvrtini kada je postigao 21 poen, a do kraja je upisao ukupno 25.

Lebron Džejms je ostvario 26. plej-of tripl-dabl sa 30 poena, uz 11 asistencija i 10 skokova, od čega čak osam asistencija imao je u prvom poluvremenu. Entoni Dejvis je dodao 27, ali su ostali saigrači zakazali, pa su samo Koldvel Poup i Kuzma bili dvocifreni sa 12 odnosno 11 poena.

Naredni meč na programu je za dva dana u istom terminu, dakle od 3h posle ponoći po centralnoevropskom vremenu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.