TRAGEDIJA DENVERA! TROJKA DEJVISA U POSLEDNJOJ SEKUNDI UBILA NAGETSE: Uzalud je Jokić izveo čudo od preokreta!
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA, plej-of

TRAGEDIJA DENVERA! TROJKA DEJVISA U POSLEDNJOJ SEKUNDI UBILA NAGETSE: Uzalud je Jokić izveo čudo od preokreta!

Srećo, gde si?! Nikola Jokić i Nagetsi su izgubili i drugi meč od Lejkersa u finalnoj seriji

Objavljeno: 05:52h

Tragedija! Ogromna tragedija Denvera! Izgubili su dobijen meč, tako što su primili trojku u poslednjoj sekundi iz auta. Lejkersi su pobedili drugi meč u finalnoj konferenciji Zapada 105:103 za vođstvo u seriji 2-0.

Uh kakav meč, kakav triler i kakva tragedija za Nikolu Jokića i njegov tim. Napravili su bili novi čudesni preokret, sve zahvaljujući srpskom reprezentativcu u poslednja tri minuta, imali 103:102, ali onda glupost Plamlija koji je zakasnio da pokrije Dejvisa i trojka direktno u srce svih koji navijaju za Nagetse u ovoj seriji.

Uzalud je Nikola Jokić odigrao čudesno u poslednjim trenucima postigavši čak 11 poena od ukupno 30, kada se desilo ovo.

Delovalo je da je sve izgubljeno za Nagetse kada je Dejvis prethodno pogodio trojku za 100:92, ali tada se budi uspavani div iz Sombora i pravi neverovatnu seriju poena 11-2 da bi doveo u vođstvo Denver 103:102.

Lejkersi su imali 20 sekundi za poslednji napad, odbrana Nagetsa je bila na nivou, ali posle blokade Mareja nad Grinom lopta odlazi u aut, a na semaforu ostaje 2,1 sekunde do kraja.

Trener Meloun uvodi Plamlija da pojača visinu i šalje ga da čuva Dejvisa, a Jokić smeta na izvođenju lopte, međutim "Obrva" je pobegao pogubljenom Plamliju koji je ostao negde, ko zna gde, i samo te dve sekunde su bile dovoljne da Dejvis primi loptu i pogodi trojku "bez koske" sa zvukom sirene za pobedu i velikih 2-0 u finalu Zapada.

foto: EPA/Erik S Lesser

Na taj način je osim pobede, upropašten sav trud igrača Denvera, koji su uspeli da se vrate sa čak 16 poena zaostatka i uprkos tome što je tokom skoro celog meča, do tih poslednjih tri minuta Jokić bio van napadačkog i šuterskog ritma.

Da ne zaboravimo da pomenemo da je Srbin uz 30 postignutih poena uz šut iz igre 9/20 imao i 9 asistencija i 6 skokova.

Od ostalih igrača u Denveru 25 poena je postigao Marej, ali ni on nije igrao onako kako se to očekuje, a 15 poena je postigao Porter Džunior.

U redovima Lejkersa Dejvis je u drugom poluvremenu igrao sjajno i zahvaljujući tome je završio meč sa 31 poenom i 9 skokova, a Lebron Džejms je posle sjajnog prvog poluvremena u kome je ubacio 20 poena. u drugom "nestao", a njegove greške u finišu su i dozvolile Nagetsima da se vrate i povedu.

Uz njih dvojicu valja istaći i sjajnog Aleksa Karuza i njegov izuzetan doprinos, pre svega u odbrani, dok je u napadu postigao 9 poena, a po 11 su postigli Grin i Koldvel-Poup.

foto: EPA/Erik S Lesser

Solidno su defanzivno ušli u ovaj meč Nagetsi, ali se zato od početka stvorio problem u napadu, vrlo često bez pravog plana, s loše organizovanim akcijama, ali u tome je imala udela i odbrana "jezerdžija" koje su odlično zaustavile saradnju Jokića i Mareja.

Srpski reprezentativac je u prvom poluvremenu bio prilično loš ofanzivno, šut iz igre samo 3/10 i prilično je bio van balansa tako da je čak 8 svojih poena u tom delu postigao sa linije penala. Ipak, mora se priznati da za razliku od prvom meča sada je imao zaštićen položaj od strane sudija.

foto: EPA/Erik S Lesser

Međutim, konci igre su bili priličnpo pogubljeni u tom periodu i to su igrači iz Los Anđelesa kažnjavali, posebno kada je trebalo do izražaja da dođe njihova fizička snaga. Jednostavno, atletski su u napadu odnosili pred sobom košarkaše u belim dresovima, a vrlo interesantno je da su prednost stvarali kad Lebrona Džejmsa, njihovog najboljeg igrača nije bilo na terenu.

A Lebron je bio posebna priča. Silno motivisan što nije on izabran za MVP-ja sezone, rešio je da svima pokaže u ovom meču da je najbolji i pokazao je samo za celo prvo poluvreme sav svoj arsenal oružja, od atraktivnih zakucavanja, trojki s 8 metara, preko blokada u odbrani. Zaista nezaustavljiv sa čak 20 postignutih poena za manje od toliko minuta na parketu.

foto: EPA/Erik S Lesser

Ovog puta Hauard nije uspeo da iznervira Jokića i uđe mu u glavu, iako se silno trudio, pa čak i onim praćenjem preko celog terena i konstantnim dodirima, udarcima, štipanjima, međutim, poenterski i iz igre Srbin je bio van ritma, kao i Džamal Marej, a Hauard je zbog svog truda dobio tehničku grešku.

foto: EPA/Erik S Lesser

Da nije bilo one jedne sjajne sekvence Majkla Portera Džuniora, Denver bi već na poluvremenu mogao da upiše poraz. Ali tada zahvaljujući njemu je uspeo da priđe na samo 2 poena zaostatka, da bi opet u uvodnim minutima druge deonice Lejkersi u jednom momentu imali čak i 18 razlike.

Dosta drugačija je bila treća četvrtina, iako opet nije sjajno počela za Nagetse kad su se Lejkersi odmah vratili na nekih 16 razlike. Međutim, tada je Vogel izveo Lebrona sa terena, očekujući da ponovo kao u prvom poluvremenu njegov tim uveća razliku, ali to se nije desilo.

Stali su "pomoćni" igrači Lejkersa, sve je moralo da ide na Entonija Dejvisa koji je bio zadužen da čuva vođstvo, a to su izabranici Majkla Melouna počeli da koriste obilato.

Konačno su uhvatili malo ritma i koncepcije u napadu, počela je da prolazi saradnja Mareja i Jokića, Srbin je delio asistencije, nikako ne smemo zaboraviti i sjajnu rolu Pola Milsepa koji je "izmislio" neke važne poene i ušlo se u potpuni egal pred odlučujućih 12 minuta u meču.

Onako kako su odigrali prethodnu četvtrtinu tako su ušli i u poslednju. Sa jakom odbranom, boljim rešenjima u napadu, odličnim minijaturama Mareja, ali i sjajnim rezervistom Dožerom koji je dobio minute i u potpunosti ih koristio igrajući vrlo hrabro u napadu, pa su se zato Nagetsi našli u vođstvu na kratko na 7 i po minuta pre kraja, ali su "jezerdžije" tada odgovorile sa uzastopnim trojkama Denija Grina, Redžona Ronda i Koldve-Poupa u poslednjoj sekundi napada.

Previše su tada slobodnih bacanja promašili Nagetsi, pre svih Dožer koji je radio sve odlično dok ne stane na liniju penala odakle je šutirao 1 od 5, promašio je i jedno slobodno bacanje Jokić i kada takve šanse ne iskoristite, onda bivate kažnjeni, a to je uradio Entoni Dejvis novom trojkom za 100:92.

Međutim, Jokić ne da da ovaj meč bude izgubljen. Počeo je da pogađa iz igre, napravio je 7:0 seriju svog tima, dok je na drugoj strani Lebron srljao iz greške u grešku i Nagetsi su bili na -1.

Ali tu nije bio kraj Jokićevim majstorijama, pošto je upravo on izveo čudesan potez kojim je doneo Denveru 101:100 kada je pokupio u letu nedovoljno jak šut Mareja i pogodio. Potom je u napadu Lejkersa poentirao Dejvis, ali na 20 sekundi pre kraja ponovo mu je odgovorio Jokić odličnom leđnom tehnikom i Denver je bio na pragu pobede.

Odigrali su odličnu odbranu Nagetsi u poslednjem napadu u meču, Marej je izblokirao put Denija Grina, ali lopta odlazi u aut. Na semaforu ostaje 2,1 sekunde do kraja.

Trener Meloun uvodi Plamlija da pojača visinu i šalje ga da čuva Dejvisa, a Jokić smeta na izvođenju lopte, međutim "Obrva" je pobegao pogubljenom Plamliju koji je ostao negde, ko zna gde, i samo te dve sekunde su bile dovoljne da Dejvis primi loptu i pogodi trojku "bez koske" sa zvukom sirene za pobedu i velikih 2-0 u finalu Zapada.

1 / 13 Foto: EPA/Erik S Lesser

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.