NAJNOVIJA VEST: Zvezda pred potpisom još jednog Amerikanca - stiže Oklahomin pik sa NBA drafta! (VIDEO)
Arči Gudvin zakucava, Foto: Printscreen

OBRADOVIĆ RADI PUNOM PAROM

NAJNOVIJA VEST: Zvezda pred potpisom još jednog Amerikanca - stiže Oklahomin pik sa NBA drafta! (VIDEO)

Arči Gudvin je bio najbolji strelac svoje koledž ekipe

Objavljeno:

Posle situacije sa Lendrijem Nokom, koji zbog zdravstvenih problema nije mogao da nastupi za Crvenu zvezdu, na poziciju centra je doveden Emanuel Teri.

Već neko vreme se pominje da Saša obradović će tražiti pojačanje na spoljnim pozicijama, i kako Sportska centrala saznaje, to bi trebalo da se realizuje narednih dana.

Najbliži potpisu sa evrligašem sa Malog Kalemegdana je Arči Gudvin, igrač rođen 1994. godine. Bivši bek prestižnog univerziteta Kanzas je proteklu sezonu proveo u Turskoj i Nemačkoj – u ekipama Sigortama i Ulma.

Na koledžu je proveo svega jednu sezonu i bio je najbolji strelac ekipe u toj sezoni. Kao 29. pika na Draftu izabrala ga je Oklahoma, a Gudvin je svoje NBA iskustvo stekao nastupajući za Finiks tri sezone. Najuespešnija sezona je bila 2015/16 kada je postizao 8,9 poena na 57 odigranih utakmica. Imao je još epizode u Bruklinu i Nju Orlensu. Prveo je jednu sezonu i u Kini.

U prošloj sezoni u Turskoj je na 17 utakmica postizao 17,8 poena po meču, dok je za Ulm odigrao svega 4 meča i imao prosek od 12 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sportska centrala)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.