OD DRESA PARTIZANA DO POKER MAJSTORA: Neobičan momak koji je svojevremeno razbio Zvezdu! (FOTO)
Foto: Starsport©

nevorovatan

OD DRESA PARTIZANA DO POKER MAJSTORA: Neobičan momak koji je svojevremeno razbio Zvezdu! (FOTO)

Da li ga se sećate?

Objavljeno: 08:50h

Blejk Step, jedan od brojnih američkih košarkaša koji su nastupali u Partizanu, ali po mnogo čemu, vrlo neobičan. Momak rođen 1982 godine, iz Oregona, studirao je na prestižnom univerzitetu u SAD-u, Gonzagi, od 2000 do 2004 godine. Na seniorsku pozornicu košarke, pojavio se tokom NBA drafta, u leto 2004 godine, gde je kao 58. pika odabrala ekipa Minesote. Za Timbervulvse je odigrao predsezonu, ali nije prošao poslednji filter, pred početak regularnog dela sezone, tako je postao slobodan igrač. U Beograd stiže početkom novembra, kao pojačanje, što bi Dule Vujošević rekao, na poziciji crnca, tj plejmejkera. Na predstavljanju je izjavio sledeće:

"Sjajan je osećaj kada stičete nova iskustva. Ovo mi je prvi put da sam u Evropi. Znam da dolazim u veliki klub i najjaču i najbolju ligu, Evroligu. Ne znam još kakva mi je uloga namenjena, ali nadam se da im fali igrač kao što sam ja i da ću se uklopiti", rekao je Step. Crno-beli nisu imali dobru sezonu u Evroligi, ali je Blejk Step igrao jako dobro, odigrao je 13 mečeva, a prosečno je beležio 13,1 poen, a posebno se istakao na mečevima protiv Cibone i Olimpijakosa, gde je postigao 20, odnosno 22 poena. Posle poraza u finalu Jadranske lige, od Hemofarma, Partizan je očekivala završnica domaće lige, a u prednost domaćeg terena, igrao se večiti derbi, u polu-finalu. U prvom meču, crno-beli su rasturili Crvenu zvezdu, a sjajni Step bio je najefikasniji sa 24 poena. Drugi meč je doneo pobedu Partizana, koji se našao u finalu, gde je savladan Hemofarm, sa 3:1 u seriji, za novu titulu prvaka države.

foto: Starsport©

U Partizanu je ostavio zaista sjajan utisak, pogotovo je oduševljavala njegova lakoća postizanja trojki, a vrlo je često znao da ih pogađa i u serijima. Treba istaći, da je Dule Vujošević, u jednoj izjavi, ne tako davno, istakao da je Step verovatno i najbolji stranac, koga je trenirao, gledajući njegov odnos prema zadacima, posvećenosti treningu i podređenosti ekipi. Po završetku sezone, Step prelazi u Valensiju, u ekipu Pamese, u jedan od najboljih klubova španske ACB lige. U Španiji nije pružao tako dobre partije, kao u Partizanu, ali je prosečno beležio 8,7 poena, a osvojio je i Kup kralja. Nažalost, po završetku sezone, posle povrede kolena, koje ga je mučilo tokom cele karije, odlučuje da završi sa profesionalnim igranjem košarke i ako je imao samo 24 godine. Po završetku karijere, posvetio se profesionalnom igranju pokera, a 2008, 2009, 2010 godine učestvovao je na svetskoj poker seriji, elitnom takmičenju.

(Espreso.co.rs/retropartizan.in.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.