OBJAVLJEN UKUPAN DUG KK PARTIZAN: Iz kluba poručuju da to baš i nije pravo stanje stvari!
Foto: Starsport©

OBJAVLJEN UKUPAN DUG KK PARTIZAN: Iz kluba poručuju da to baš i nije pravo stanje stvari!

Klub je obavestio da postoje i neki reprogrami, kao i da onaj čuveni dug prema "Ekspo banci" je i dalje predemt sudskog spora i kao takav nije opterećenje za Partizan

Objavljeno: 19:30h

Na sajtu Agencije za privredne registre danas je predstavljen finansijski izveštaj košarkaškog kluba Partizan za 2019. godinu.

Ukupan dug crno-belih prema podacima na ovom sajtu iznosi 91.394,427,83 dinara što iznosi oko 777.292 evra po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Međutim, to nije konkretno stanje stvari ako navode iz kluba jer postoji nekoliko napomena.

foto: apr.gov.rs

Prva se tiče duga prema "Expo banci" koji se nalazi u finansijskom izveštaju je predmet sudskog spora i kao takav nije opterećenje za KK Partizan. Ipak, do okončanja spora, ovaj dug će se nalaziti u knjigama.

Takođe, kada je u pitanju poreski dug koji je nasleđen i kojem su pripisane velike kamate, KK Partizan se nalazi u procesu ulaska u reprogram nakon čega će taj dug prerasti u dugoročnu obavezu. Jednostavnije rečeno, dug neće biti na gomili, već će se plaćati u ratama koje će na naplatu dospevati u dogovorenom vremenskom periodu i neće predstavljati nikakvo opterećenje za klub. Takođe je važno napomenuti da će nakon ulaska u reprogram, veliki deo kamate biti otpisan.

U prihodima kluba za 2019. godinu, nema prihoda od dva najveća sponzora kluba, kompanija NIS i MTS. Naime, ugovori za sezonu 2018/19 su eskontovani i naplaćeni krajem 2018. godine, pa su zbog toga bili deo finansijskog izveštaja za 2018. godinu. U sezoni 2019/20 ugovori su naplaćeni u redovnom terminu, a to je januar 2020. i oni će biti deo finansijskog izveštaja za 2020 . navode iz kluba.

foto: Printscreen/Partizan TV

Podsetimo, pre mesec dana APR je objavio i dokument u kome navodi na nepravilnosti uočene u finansijskom izveštaju KK Partizan, te je predmet vraćen na dopunu, koju treba izvršiti u narednih 30 dana, kako bi se otklonili nedostaci, a u suprotnom dokumentacija neće biti upisana u Registar, niti objavljena kao potpuna i računski tačna.

Agencija navodi da je Partizan dostavio APR-u finansijski izveštaj poslednjeg dana u zakonski predviđenom roku - 4.avgusta 2020. godine, ali su utvrđeni nedostaci.

Ovoga puta su ispravili nedostake pa je izveštaj usvojen u APR-u.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.