BERTANS O VUJOŠEVIĆU: Imao je ključeve od stanova i upadao iznenada! Morali smo da pitamo da nam devojka prespava!
Foto: Saša Pavlić Koky

čuvene duletove metode

BERTANS O VUJOŠEVIĆU: Imao je ključeve od stanova i upadao iznenada! Morali smo da pitamo da nam devojka prespava!

Bertans se prisetio anegdota i zanimljivih situacija sa svojim "košarkaškim ocem"

Objavljeno:

Nema zbora da je Duško Vujošević u Partizanu bio najbolji trener Evrope za rad sa mladim igračima. Ispod njegovih ruku izašli su neki od najboljih igrača "starog kontinenta", ali i NBA lige.

Ipak, legendarni stručnjak bio je poznat po svom strogom režimu rada, treniranja i metodama zahvaljujući kojima je mnogo igrača i uspelo u košarci.

Oni su nekada i prevazilazili uobičajene norme s treninga, jer je Vujošević vodio računa o mladim igračima i van terena, kako žive, kako se ponašaju, a o svemu tome je pričao Davis Bertans za "Basketball network".

foto: Starsport©

Letonac koji sada igra u NBA ligi se prisetio i zanimljivih anegdota o tome kako je Vujošević proveravao njega, Bogdanovića i druge igrače šta rade kada nisu na treninzima.

- Ne zna mnogo ljudi da je on imao ključeve od stanova mlađih igrača i da je mogao da upadne u bilo koje doba. Nije to radio svim igračima, ali jeste igračima za koje je mislio da su talentovani i da mogu da igraju Evroligu ili NBA. Među njima smo bili ja, Milutinov, Bogdanović. Imao je ključeve od naših stanova. Proveravao nas je da li izlazimo negde, ako smo hteli da izađemo u neki klub ili u grad posle ponoći morali smo da tražimo njegovu dozvolu i da se vratimo do 3 ujutru i da mu se javimo kad se vratimo - ispričao je Bertans i dodao:

- Čak ponekada i kada bi neko od nas hteo da mu devojka prespava, morali smo da tražimo dozvolu. Noć pred utakmicu to nikako nije moglo. U tom periodu života bilo je dobro da imamo nekoga ko nas kontroliše, jer je lako u tom dobu skrenuti s puta. Videlo se da mu je stalo i da je brinuo o igračima, iako nekima to deluje ludo. Ali mi smo morali da živimo s time da bismo uspeli u košarci.

Letonski košarkaš je uporedio malo i način rada Vujoševića i Grega Popovića koji ga je trenirao u San Antoniju.

foto: AP

- Njihov stil treniranja je donekle sličan. Oni imaju svoje ideje kako žele da ekipa igra i drže se njih. Svi moraju da budu na svojim mestima i odrađuju svoje uloge u timu. Slični su. Ali recimo sa Popovićem nikad nismo imali treninge u 6 sati ujutru, dok kod Duleta posle nekih loših utakmica ili poraza trenirali smo od 5 ujutru. To je teško primenjivo u NBA, a pogotovo u San Antoniju, jer mislim da je to tim koji najmanje trenira tokom sezone.

A da li se čuveni Pop ljutio i vikao kao što je to radio Vujošević?

- Popović nije nikako vikao kao Dule. Mogli ste da vidite da je ljut, jer ima srpske krvi, ali ne može to da se poredi sa Duletovom ljutnjom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.