MIŠKO ZNA KO ĆE BITI NOVI JOKIĆ: Šta će se desiti sa Željkom Obradovićem i zašto je NBA u mogućem problemu?
Foto: Starsport©

zanimljive izjave

MIŠKO ZNA KO ĆE BITI NOVI JOKIĆ: Šta će se desiti sa Željkom Obradovićem i zašto je NBA u mogućem problemu?

Miško Ražnatović je upitan da prokomentariše igre Nikole Jokića, Luke Dončića i Janisa Adetokunba, tri najveće evropske vedete u NBA ligi

Objavljeno: 00:20h

Najpoznatiji srpski košarkaški menadžer Miško Ražnatović dao je zanimljiv intervju grčkim medijima vezan za situaciju u košarci, pogođenu koronavirusom, kao i mnogim temama koje interesuju ljubitelje ovog sporta.

Za početak, kakva je situacija trenutno u košarci?

- Na najvišem nivou, tačnije u Evroligi situacija i nije toliko loša, ali u sredinjem i pogotovo na nižem košarkaškom nivou postalo je dramatično. Nikada nisam video toliko kvalitetnih igrača bez ugovora. Moglo bi da bude još gore ako NBA odluči da se Razvojna liga ne igra do zime 2021. godine - priča Ražnatović za grčku agenciju SDNA.

foto: Dado Đilas

Dugo godina najvažniji klijent Miška Ražnatovića Vasilis Spanulis nedavno je produžio ugovor sa Olimpijakosom na još godinu dana, zato se i postavlja logično pitanje do kada će igrati?

- Nismo dosad pričali o tome. Dokle god je među najboljim igračima na svojoj poziciji u Evropi, kao što je to i sada, igraće sigurno i neće biti razloga da ide u penziju. Od svega što sam video na početku priprema za ovu sezonu, mogu samo da kažem da je Vasilis u izvrsnoj formi

Ono što je Spanulis u Evropi, to je Nikola Jokić poznatom agentu u NBA ligi. Sada se, naravno, traži novi Jokić...

- Često izbegavam da previše hvalim mlade igrače. Znam u glavi ko može da bude nešto posebno, ali ne želim o tome. Takođe, verujem da je Nikola Jokić nešto jedinstveno.

foto: Starsport

Evropsku košarku je ovog leta potresao i odlazak Dimitrisa Janakopulosa sa mesta vlasnika Panatinaikosa…

- S njim sam uvek imao dobru saradnju i komunikciju. Nekada su nam se mišljenja razmimoilazila, ali na kraju bismo uvek našli rešenje. Zaista nemam odgovor na pitanje da li će se vratiti u Panatinaikos, pogotovo jer nisam očekivao da će uopšte otići iz kluba ovog leta.

Ražnatović je u novi Panatinaikos doveo Nemanju Nedovića, koji je posle tri godine napustio Armani i otišao u Atinu u potazi za novim izazovom posle brojnih povreda i odsustva s terena.

- Očigledno je da Panatinaikos ima manji budžet nego prethodnih godina, zato je morao da potpisuje igrače manje vrednosti ili koji su imali lošije sezone. Tako je i za Nedovića, ali verujem da će se oporaviti u Atini i pokazati da nisu zaboravili da igraju košarku. Panatinaikosu treba još jedan kvalitetan igrač da bi bio konkurentan, ali je ključ u strpljenju, pogotovo s novim trenerom koji je pokazao da može da vodi klub u teškom momentu.

foto: Starsport©

Miško Ražnatović je upitan da prokomentariše igre Nikole Jokića, Luke Dončića i Janisa Adetokunba, tri najveće evropske vedete u NBA ligi.

- Svi oni su među deset najboljih igrača NBA lige, što treba da imponuje Evropi i da izaziva osećaj ponosa, jer su svi oni mladi igrač i već sada na vrhu, a pred njima je još mnogo godina.

Upitan je i za situaciju oko Željka Obradovića, koji trenutno nema angažman, a o kome su se prethodnih dana na društvenim mrežama pojavljivale raznorazne spekulacije.

- Teško je reći. Koliko znam on će pauzirati jednu godinu, a naredno leto je jako daleko. Zato je mnogo teško predvideti tako nešto u ovom momentu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.