BOLNA OSVETA KLIPERSA DONČIĆU I DALASU: Probudio se Pol Džordž, Lenard kidao, a Luka se nije proslavio!
Luka Dončić, Foto: Printscreen/Instagram/dallasmavs

NBA plej-of

BOLNA OSVETA KLIPERSA DONČIĆU I DALASU: Probudio se Pol Džordž, Lenard kidao, a Luka se nije proslavio!

Presudna je bila serija u prvoj četvrtini od 32:6, čime su Klipersi napravili prednost koju su do kraja čuvali i uvećavali

Objavljeno:

Los Anđeles Klipersi su snažno uzvratili udarac Luki Dončiću i Dalasu, slavivši ubedljivu pobedu u petom meču serije - 154:111, za vođstvo od 3-2. To je franšizi iz ”grada anđela” ujedno bio i rekord po broju ubačenih poena u plej-ofu, a može ih radovati i ”buđenje” Pola Džordža.

Kada se nekoliko časova pred meč pojavila informacija da će Mevsi i Luka Dončić ponovo biti lišeni pomoći Kristapsa Porzingisa, jasno je bilo da šanse Klipersa da ponovo povedu u seriji rastu.

Na parketu to je bilo i više nego ubedljivo, a na kraju je razlika bila velikih 43 poena razlike.

Presudna je bila serija u prvoj četvrtini od 32:6, čime su Klipersi napravili prednost koju su do kraja čuvali i uvećavali.

Luka Dončić je ponovo bio najbolji igrač ekipe iz Teksasa (22 poena, 8 skokova i 4 asistencije), ali je to ovoga puta bilo nedovoljno za bilo šta osim teškog poraza.

Jedan od glavnih razloga zašto su Klipersi bili ovako efikasni je i ”pojavljivanje” Pola Džordža, koji je u prve četiri utakmice bio i vipe nego skroman.

To se noćas drastično promenilo, Pi-Dži je ubacio 35 poena uz odličan šut iz igre (12/18), od čega su četiri bile ”trojke”.

Pratio ga je standardno dobri Kavaj Lenard sa 32 i sedam skokova, dok je Montrez Herel dodao 19 uz 11 uhvaćenih lopti.

U timu Dalasa, čiji je trener Rik Karlajl iskučenjen sredinom treće deonice, Boban Marjanović je igrao 18 minuta i za to vreme ubacio skromnih 5 poena (svi sa linije za slobodna bacanja) uz tri skoka i jednu asistenciju.

Naredni, šesti meč serije igra se u noći između četvrta i petka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.