EVROLIGA SE OTVORILA USRED KRIZE: Zvezdi sledi ogroman novac!
Evroliga časti Zvezdu, Foto: Starsport©

povećava se nagradni fond

EVROLIGA SE OTVORILA USRED KRIZE: Zvezdi sledi ogroman novac!

Novina je i da će svako mesto od 14. nagore, na kraju takmičenja biti i novčano materijalizovano

Objavljeno:

Kriza zbog pandemije koronavirusa uzdrmala je mnoge sportske kolektive i organizacije. Ali ne i Evroligu i njena oba takmičenja (Evroliga i Evrokup).

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došla "Nova.rs", Evroliga će bez obzira na skraćenje protekle sezone i u narednoj povećati nagradni fond za klubove u koji spadaju sredstva od marketinga i od sportskih rezultata.

Tako će svaki tim koji nema dugogodišnju licencu, inkasirati najmanje 500 hiljada evra, bez obzira na učinak, a onima sa licencom sleduje minimalno 1,5 miliona evra.

Kao prethodnih godina, svaka pobeda imaće novčanu vrednost. Novina je da će svako mesto od 14. nagore, na kraju takmičenja biti i novčano materijalizovano.

Tako će 14-plasirana ekipa zaraditi dodatnih 150.000 evra, 13-plasirana 200.000, 12-plasirana 250.000…, a četvrtoplasirana će samo po tom osnovu inkasirati 650.000 evra. Trećeplasirana će dobiti 750.000, finalista Evrolige 850.000, a šampion milion i po evra.

Slikovito, u slučaju predstavnika Srbije, Crvene zvezde, minimalna zarada biće 500 hiljada evra, plus zarada na osnovu broja pobeda, a ukoliko bude među 14. na kraju takmičenja, zaradiće i dodatnih 150.000 za plasman.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.