GODINU DANA POSLE KRAĐE NESTALI TROFEJ SE POJAVIO NA AUKCIJI: NBA legenda ga je prepoznala i odmah joj je vraćen!
Foto: EPA/Justin Lane

to je njegovo

GODINU DANA POSLE KRAĐE NESTALI TROFEJ SE POJAVIO NA AUKCIJI: NBA legenda ga je prepoznala i odmah joj je vraćen!

Aukcijska kuća je brzo reagovala i povukla trofej

Objavljeno:

Trofej koji je Ajzea Tomas 1984. osvojio kao najbolji igrač Ol star utakmice pre nekoliko dana se pojavio na aukciji, što ne bi bilo toliko neobično da trofej prošle godine nije ukraden.

Legendarni plejmejker Detroit Pistonsa, koji su u drugoj polovini osamdesetih triput zaredom izbacivali Majkla Džordana i Čikago Bulse iz plej-ofa, objavio je na Tviteru da je trofej koji se pojavio na aukciji ukraden iz njegove srednje škole 26. juna 2019., na dan kad je njegov srednjoškolski trener Džin Pinđatore preminuo.

Tomas je pohađao srednju školu Sent Džozef u Vestčesteru u Ilinoisu pa joj je pozajmio taj i druge trofeje za izlaganje.

- Ovaj trofej ukraden je iz srednje škole Sent Džozef na dan kad je preminuo moj trener gospodin Pinđatore. Pripada meni, ukrali ste moj trofej i molim da ga vratite. Neka se zna - napisao je Tomas na Tviteru i tagovao aukcijsku kuću kad je vidio da se nestali trofej prodaje.

Aukcijska kuća kontaktirala je Tomasa, školu i policiju u Vestčesteru kako bi potvrdila da je predmet ukraden i odmah ga je uklonila iz prodaje.

Zajedno s nagradom za MVP-ja Ol stara 1984. te junske večeri ukradeno je još nekoliko trofeja koje je Tomas pozajmio školi, poput plakete koju je primio za ulazak u Kuću slavnih. Ne zna se da li je još neki od njih pronađen.

- Za mene i moju porodicu poenta je da se trofej pojavio u aukcijskoj kući, a bez toga nikad ne bismo saznali gde je. Zahvalni smo na tome što je pronađen i što će biti vraćen - rekao je Tomas.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.