OTKRIVEN DUG I BUDŽET PARTIZANA: Volden doneo 400.000 evra, sa pojedinim igračima idemo na sud, a Trinkijeri...
Foto: Branislav Božić

DETALJNO

OTKRIVEN DUG I BUDŽET PARTIZANA: Volden doneo 400.000 evra, sa pojedinim igračima idemo na sud, a Trinkijeri...

- Ako te dve stavke izbijemo, koje su posebno naglašene, naš dug je ispod dva miliona evra - kaže Ostoja Mijailović

Objavljeno: 17:29h

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović otkrio je kompletno finansijsko stanje crno-belih u razgovoru za klupsku televiziju.

Mijailović je istakao da su priče o gašenju kluba neistinite i da crno-beli ne duguju nikom od igrača.

Postoje košarkaši koji će morati da svoja potraživanja dokažu na sudu, ali predsednik Partizana ne brine preterano zbog toga, već ističe da je Partizan zbog koronavirusa ostao bez velikog prihoda od prodaje ulaznica

- S obzirom na to da smo preneli većinu ugovora iz prošle godine i da imamo da dovedemo centra, manje više, naš budžet je poznat. Dakle, nismo mogli da utičemo mnogo na ugovore, pošto smo imali dugoročne ugovore s igračima. Skoro je isti kao prošle godine. Jedino se smanjio u delu trenera i pojedinih igrača koji su otišli. Trudili smo se da dovedemo dobre igrače za manji novac. Ono što će biti veliki izazov jeste što ne znamo šta će biti sa sezonskim kartama. Prošle godine u ovom periodu smo imali prihod od pola miliona evra. Mi smo za prošlu i ovu godinu isplatili plate svim igračima. Što se tiče pojedinih igrača koji su otišli pre isteka ugovora, imamo dva-tri slučaja koja će završiti na Arbitražnom sudu, gde mi sporimo pojedina potraživanja od strane menadžera, a oni da se s tim ne slažemo.

- Mi smo iskoristili zakonski rok i kao svake godine predali završni račun na vreme. Dakle, navijači treba da znaju da podaci koji se sada predaju jesu podaci zaključni sa 31.12.2019. godine. S druge strane, treba istaći da nama ugovori od generalnog spoznora, od Nisa i Telekoma, dolaze na naplatu posle tog datuma. Cifre koje su predate su s posebnim napomenama i onaj koji nije zlurad tačno može da vidi prave stvari. Mi smo što se tiče poraza u procesu reprograma, a to smo nasledili i on je uvećan izvestan iznos za kamate. Taj porez je posebno izdata stavka. S druge strane, imamo potraživanja od "Ekspo banke", gde postoji sudski spor koji traje tri godine. Mi smo tužili "Ekspo banku". Ako te dve stavke izbijemo, koje su posebno naglašene, naš dug je ispod dva miliona evra. Očekivali smo velike prihode od ulaznica za završi deo sezone, on se nije desio. Partizan je daleko od gašenja i s ponosom ću reći da je Partizan isplatio sve igrače. Navijači nemaju razloga za brigu - ističe Mijailović.

Zašto je otišao Andrea Trinkijeri?

- Kad neko pokaže nameru da promeni sredinu, u košarci je jako teško zadržati ga na toj poziciji. Andrea je proveo godinu i po dana, ostavio je nekog traga, sporazumno se rastajemo. Da li su zadovoljni navijači, ostavio bih to po strani. Imamo Vladu, naše momke. Partizan je promenio puno trenera, nije nikakva katastrofa ako neko donese takvu odluku. Nije to bilo na štetu kluba, apsolutno.

foto: Starsport©

Mnogo bure je podigao odlazak Korija Voldena.

- Volden je nakon završetka sezone pokazao želju da ode, ali u tom trenutku nismo znali u koji klub. On je imao klauzulu obeštećenja, poneo se korektno i isplatio je tu klauzulu. Moram da kažem navijačima da Volden nije želeo da uzme osmu platu, odrekao je se. Ja o tome do sada nisam govorio, ali njegov odlazak i plate kojih se odrekao, kao i dolazak Mekintajera, Partizanu je sve to ostavilo u kasi 400.000 dolara. Da li je meni lično krivo? Ja sam profesionalac, ali možda to emotivno pogađa neke navijače. I oni su profesionalci i moraju se ispoštovati njihove želje. Za nas je to bio dobar biznis, jer nam je ostalo 400.000 dolara u kasi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.