MIJAILOVIĆ O "VELIKOJ SRAMOTI SRPSKE KOŠARKE": ABA liga je neregularna, zato smo izgubili mesto u Evroligi!
Foto: Starsport©

IZNEO SVE ŠTO MISLI

MIJAILOVIĆ O "VELIKOJ SRAMOTI SRPSKE KOŠARKE": ABA liga je neregularna, zato smo izgubili mesto u Evroligi!

- Ta njihova saradnja i dupla igra predstavljaju veliku sramotu - zaključio je Ostoja Mijailović.

Objavljeno:

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je govorio za klupsku televiziju o aktuelnim dešavanjima u klubu, a dotakao se teme o sukobu interesa FMP-a i Crvene zvezde.

Kao što je dobro poznato, crno-beli su poslali dopis ABA ligi sa zahtevom da se iz takmičenja "izbaci FMP zbog sukoba interesa". Mijailović je naveo sve razloge zbog kojih smatra da je nedopustivo da FMP bude član ABA lige u narednoj sezoni.

- Partizan je pokrenuo temu sukoba interesa FMP-Crvena zvezda. Mi već dve godine unazad prikupljamo dokaze o njihovom sukobu interesa. ABA ligi smo dostavili dokaze, tražili smo da se uvrsti u dnevni red, ali prosto manji klubovi nisu želeli da se konfortirjau velikim klubovima po znacima navoda. Ali, mi smo dobili sugestije pre dve godine u Evorligi da takav slučaj ne postoji nigde u evropskoj košarci, da jedan vlasnik, odnosno jedan predstavnik rukovodi dva kluba u okviru jedne lige. To je potpuno neregularna liga i to je razlog zašto smo izgubili mesto u Evroligi. Mislim da time mnogo gubi srpska i jadranska košarka, koja bi trebalo da bude mnogo kvalitetnija da nije te situacije - rekao je Mijailović i dodao:

Gospdoin Tošković nema nikakva prava da presedava ABA ligom i FMP u pravnom smislu ne može biti član ABA lige, Partizan neće dati tu saglasnost. Gospdoin Tošković na skupštini ABA lige, što postoji u zapisniku, predstavlja FMP, pa Metalac, pa kao predsedavajućeg, a KSB dođe i prestavlja Crvenu zvezdu. Sve to postoji na zvaničnom sajtu, a na sve to on je u rodbinskim vezama sa predsednikom Crvene zvezde, što je strogo zabranjeno društvenim ugovorom.

Mi nemamo ništa protiv da FMP nastavi da igra ABA ligu do trenutka dok nadležni organi ne kažu da li ima sukoba interesa. Do tog trenutka FMP ne može da bude u pravnom smislu u porodici ABA lige i ne mogu predsedavati. Ta njihova saradnja i dupla igra predstavljaju veliku sramotu - zaključio je Ostoja Mijailović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.