IMAMO NAJLUĐI MEČ SEZONE, JOKIĆ JE OTKAČEN ČOVEK: Preokret, dva produžetka i nadrealan trijumf Denvera!
Foto: EPA/ ERIK S. LESSER

nba

IMAMO NAJLUĐI MEČ SEZONE, JOKIĆ JE OTKAČEN ČOVEK: Preokret, dva produžetka i nadrealan trijumf Denvera!

Kakva ludnica!!!!

Objavljeno: 01:15h

Denver Nagetsi slavili su nad Jutom sa 134:132 u jednom potpuno otkačenom meču i to posle dva produžetka!

Nikola Jokić je u regularnom delu bio ispod svog nivoa, ali se u nastavku razgoropadio i na kraju brojao do 30 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

Pored toga, zasluge za trijumf nosi i zbog fenomenalnog poena u poslednjim sekundama prvog produžetka za izjednačenje, ali i ofanzivnog skoka kojim je omogućio Mareju da postigne dva od svoja četiri ključna koša u poslednjem minutu četvrte četvrtine.

Jokić je bledo igrao u prvom delu, ali je upalio mašinu kada je bili najpotrebnije.

Ali, pre svega toga momci iz Kolorada su napravili neverovatan prekret jer su gubili sa čak 18 poena razlike! Sve se promenilo u poslednjoj deonici u koju su Džezeri ušli sa devet poena prednosti!

Egal je bio u prvom produžetku, a Srbin je tim pomenutim lucidnim pogotkom obezbedio dodatnih pet minuta.

Denver je na kraju uspevao da održava prednost i odbije napade rivala u nastavku, da bi na kraju drugog produžetka šut sa pola terena za pobedu uzeo Donovan Mičel, ali je promašio.

Pored Jokića kod Denvera se istakao i Majkl Porter Džunior sa 23 poena i 11 skokova. Isti broj poena imao je i Marej, ali i 12 skokova i osam asistencija.

Džeremi Grent je bio odličan sa 21 poeom.

Na drugoj strani Mičel je imao 35 poena i osam asistencija, ali uz jeziv procenat šuta.

Pratio Rudi Gober sa 22 poena i 13 skokova, Majk Konli je upisao 20, a Džordan Klarkson 19 poena.

Denver: Milsap 2, Porter 23, Kreg 11, Jokić 30, Marej 23, Plamli 5, Grent 21, Kuk, Bejts-Diop, Bol 0, Moris 15, Dozir 4, Denijels; Trener: Majkl Meloun Juta: O'Nil 6, Gober 22, Konli 20, Ingls 11, Mičel 35, Brentli 0, Niang 9, Dejvis, Bredli 7, Klarkson 19, Rajt-Forman, Taker, Oni 3; Trener: Kvin Snajder

A košarkaši Los Anđeles Klipersa su pobedili Portland rezultatom 122:117. Trejlblejzersi su na taj način ostali bez veoma bitne pobede u borbi za plej-of.

Tragičar meča bio je Damijan Lilard koji je pri zaostatku svoje ekipe od pola koša promašio oba bacanja u samom finišu. Nakon toga su Klipersi su realizovali oba bacanja u narednom napadu, a zatim je Lilard opet promašio, ovog puta za tri poena i sve je bilo gotovo.

Pol Džordž je kolo vodio u Klipersima sa 21 poenom i šest skokova, a Lendri Šemet je imao 19, a Markus Moris 15 poena. Ponovo se istakao Ivica Zubac sa devet poena, 12 skokova i četiri asistencije.

Jusufu Nurkiću je malo falilo da ostvari tripl dabl - imao je deset poena, 13 skokova i devet asistencija.

Lilard je sa druge strane imao 22 poena, Karmelo ga je pratio sa 21, a Si Džej bMekolum je dao 19 poena. Geri Trent je dao 22 koša.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.