NBA LIGA OBJAVILA KO SU KANDIDATI ZA MVP-A: I Dončić je blizu jedne nagrade!
Foto: AP

ovo je čekao ceo košarkaški svet

NBA LIGA OBJAVILA KO SU KANDIDATI ZA MVP-A: I Dončić je blizu jedne nagrade!

Biće zanimljivo u izboru za najboljeg rukija, gde se nadmeću Dža Morant, Kendrik Nan i Zajon Vilijamson.

Objavljeno: 20:35h

Prošlogodišnji najkorisniji igrač NBA lige, košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo i ove godine je kandidat za MVP priznanje, a konkurenti su mu zvezde Los Andjeles Lejkersa i Hjustona, Lebron Džejms i Džejms Hadren.

NBA liga objavila je danas kandidate za šest individualnih priznanja, a svakako će najzanimljivija biti borba zaSave MVP nagradu.

Džejms bi mogao da se pridruži Karimu Abdulu Džabaru, Majkl Džordanu i Bilu Raselu kao jedinim košarkašima koji su MVP nagradu osvojili pet puta.

Adetokunbo bi mogao da postane 12. košarkaš koji je ovo priznanje dobio dve sezone zaredom, dok se Harden takmiči za svoj drugi MVP trofej u poslednje tri godine.

Adetokumbo ima šanse da osvoji i nagradu za najboljeg defanzivnog igrača pošto je kandidovan i u toj katergoriji zajedno sa Rudijem Goberom i Entonijem Dejvisom. Gober bi ovo priznanje mogao da osvoji i treću godinu zaredom.

Luka Dončić, Bam Adebajo i Brendon Ingram su kandidati u kategoriji igrača koji je najviše napredovao, dok se u kategoriji najboljeg šestog igrača za priznanje bore Montrez Harel, Denis Šruder i Lu Vilijams.

Kandidati u kategoriji ruki godine su Dža Morant, Zajon Vilijamson i Kendrik Nan.

Treneri Milvokija Majk Budenholzer, Oklahome Bili Donovan i Toronta Nik Nurs kandidati su za najboljeg trenera u NBA ligi.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.