FRAPANTNI PODACI: Poznati srpski kardiolog progovorio o smrti Majkla Odža!
Majkl Odžo, Foto: Starsport©

JADAN DEČKO

FRAPANTNI PODACI: Poznati srpski kardiolog progovorio o smrti Majkla Odža!

Preminuo je tokom treninga na stadionu Partizana

Objavljeno:

Poznati srpski kardiolog prof. dr Miljko Ristić oglasio se povodom smrti Majkla Odža u emisiji Novo jutro na Pink televiziji rekavši da sve više sportista umire od srčanog udara u poslednje vreme.

On sve slučajeve takvih smrti deli na dve grupe:

- Na osnovu iskustava koja su u svetu stečena doneti su neki zaključci u smislu prevencija i organizovanja preventivnih pregleda sportista... Kada pogledate te podatke ima tu raznih teorija i podela. Imate iznenadnu smrt sportista do 35. godine gde je uzrok neki genetski faktor koji neki put nije moguće lako otkriti i imate iznenadnu smrt sportista posle 35. godine - pojasnio je Ristić.

foto: Starsport©

Govoreći o Odžu, Ristić kaže da je to tipičan primer iznenadne srčane smrti.

- Naravno, razlozi za to se ne mogu preko noći otkriti. Potrebno je da se izvrši obdukcija, da se proveri kardiovaskularni sistem i onda će se doneti neki zaključci - naveo je dr Ristić.

On je rekao da je poslednjih godina bilo i osam, devet iznenadnih srčanih smrti na fudbalskim terenima i istakao značaj preventivnih pregleda.

Dr Ristić je rekao da je ragbi najrizičniji sport i da se nakon 5.000 sati aktivnog bavljenja tim sportom konstatuje jedna iznenadna srčana smrt.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.