Bogdanović: Frustrirani smo!
Bogdan Bogdanović, Foto: Printscreen

POKIDAO, ALI IZGUBIO

Bogdanović: Frustrirani smo!

Kingsi zaista igraju katastrofalno...

Objavljeno:

Najbolji igrač Sakramento Kingsa u porazu od Bruklin Netsa Bogdan Bogdanović ne očajava, iako je njegov tim praktično ostao bez skoro ikakvih realnih šansi da se plasira u plej-of.

- Frustrirani smo ali igrali smo drugo veče u nizu protiv ekipe koja je izborila plej-of. Nezgodna su ekipa, dobro su nas analizirali, igrali sjajnu odbranu. Nismo uspeli da dođemo do momenta u kojem možemo da se vratimo u meč - rekao je Bogdanović posle meča.

Bruklin je u Orlando stigao bez nekoliko najboljih igrača, ali je već ostvario tri trijumfa.

- Nisu iznenađenje, cele sezone igraju ovako. Odlična su ekipa u timskim stvarima. Šta god rade to rade kao ekipa – ofanzivno, defanzivno. Teško ih je pobediti. Odlično pomeraju loptu, dobro čitaju igru, uvek su na pravim mestima.

Kingsi imaju katastrofalnu odbranu, ni na jednom meču u Diznilendu nisu primili manje od 114 poena.

- Uzrok je verovatno komunikacija, loša komunikacija tokom većeg dela. Sada zvuči kao izgovor, ali zbog svega što nam se dogodilo nismo kao tim koji igra zajedno dve-tri godine. Bruklin je jedna od ekipa koje su bile loše pre tri-četiri godine i sada su tim. Orlando, takođe. To su ekipe za koje smo mislili da ćemo pobediti ali su nas nadigrale. Igrali su bolje od nas u ovom trenutku - kaže Bogdanović.

Poraz od Netsa je usledio posle pobede nad Nju Orleansom 140:125 veče ranije.

- Naučio sam to prve sezone. U Evropi se obično igraju dve utakmice nedeljno i kada izgubite jednu to je veliki gubitak jer čekate sledeću nedelju da igrate opet, a protiv tog tima za tri, četiri meseca. Ovde je sve brže pa sam naučio da kontrolišem svoje emocije. Da se smirim, razmislim šta se dogodilo, kako da budemo bolji. Kad se završi utakmica idemo dalje. Jednostano su nas nadigrali. Mislim da je do iskustva. Mislim da ovako izgledaju plej-of utakmice. Nema mesta za greške, posebno sitne kao što su izgubljene lopte, promašeni otvoreni šutevi, polaganja, slobodna bacanja. Sada je sve važno. Mi očigledno nemamo takvog iskustva i nadam se da ćemo naučiti iz ovih utakmica.

Nakon rekorda karijere i 35 poena protiv Pelikansa, Bogdanović je bio odličan i protiv Netsa sa 27. Međutim, u Orlandu je potpuno podbacio Badi Hild (šut 2/13, 5/13, 8/20, 1/6, 6/16).

- To je Badi. On odigra nekoliko takvih utakmica kada pogledate statistiku mislite da se muči sa šutom. Ali za njega nema mučenja. On je jedan od najboljih šutera u NBA. Uvek radi naporno, dobro ga poznajem, nikad neće razočarati tim. To može svakome da se dogodi. Možda mu nismo pomogli da bude dovoljno "otvoren", možda je malo forsirao, ali on je takav. Ne možemo nikoga d a krivimo, mi smo jedan tim i gubimo kao tim, a ne zbog pojedinac - dodao je Bogdan za kraj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.