ZVERSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA: Prvi Srbinov tripl-dabl od restarta NBA lige, Oklahoma pala posle produžetka!
Nikola Jokić, Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA

ZVERSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA: Prvi Srbinov tripl-dabl od restarta NBA lige, Oklahoma pala posle produžetka!

U ekipi Oklahome, istakao se Aleksander sa 24 poena, dok je Kris Pol ubacio 23 uz osam asistencija.

Objavljeno: 08:18h

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su posle produžetka Oklahomu Siti rezultatom 121:113, a jedan od najzaslužnijih za prvi trijumf tima iz Kolorada u nastavku sezone bio je maestralni Nikola Jokić.

Srbin je upisao prvi tripl-dabl nakon restarta NBA lige. Meč je završio sa 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija!

Majkl Porter je odigrao meč karijere, postigao je 37 poena, posebno se istakao u prvom poluvremenu, kada je i ubacio veći broj poena. U nastavku meča, kada se rezultat lomio i kada se odlučivao pobednik, lider na terenu bio je Jokić.

Mnogi su strahovali da Jokić zbog drastično manje kilaže više neće moći da se nosi sa snažnim NBA centrima, ali Srbin je pokazao da nemaju razloga za brigu. Praktično se poigravao na meču sa Stivenom Adamsom, koji važi za jednog od najsnažnijih igrača u ligi.

U ekipi Oklahome, istakao se Aleksander sa 24 poena, dok je Kris Pol ubacio 23 uz osam asistencija.

Na krilima fantastičnog Entonija Dejvisa koji je zabeležio "dabl-dabl" sa 42 poena i 12 skokova Los Anđeles Lejkersi su porazili Jutu sa 116:108 u posednjoj utakmici programa u ponedeljak uveče.

Memfis je izgubio od Nju Orleansa sa 109:99 pa je tako udahnuo život i direktnom konkurentu u borbi za plej-of. Najefikasniji u redovima Pelikansa bili su Ingram sa 24 poena i Vilijamson sa 23 u meču u kome je Nju Orleans vodio tokom cele utakmice.

Marko Gudurić ponovo nije dobio šansu u redovima Memfisa za koji nije odigrao ni minut od restarta sezone na Floridi.

Poražen je i San Antonio i to u tesnom finišu protiv Filadelfije koja je slavila u maratonu sa 132:130. Ekipa Grega Popovića je odigrala dobru poslednju četvrtinu koju je dobila sa deset razlike, ali ipak zamalo nije uspela da nadoknadi zaostatak s početka meča.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.