KOŠARKU ZAMENIO RAKIJOM: Legenda Partizana izumela 'konjak od kruške'!
Foto: Starsport©

interesantna priča

KOŠARKU ZAMENIO RAKIJOM: Legenda Partizana izumela 'konjak od kruške'!

- Za sada su kupci ugostiteljski objekti i pojedinci. Ova kruškovača je potpuno nešto novo na našem tržištu - ističe bivši košarkaš

Objavljeno:

Predrag Drobnjak je čovek koji je uradio mnogo u košarci. Osvojio je pregršt trofeja, bio u NBA ligi, igrao Evroligu i košarkaš je koji je ostavio velikog traga u Partizanu.

2011. je završio igračku karijeru u Iraklisu, a pre sedam godina je počeo da se bavi voćarstvom i prozvdnjom rakije.

On je otkrio u razgovoru za 'Plodnu zemlju' kako je počeo da se bavi ovim lepim zanimanjem.U šumadijskom selu Natalinci blizu Topole se nalazi njegovo imanje.

- Poznanik koji je radio za firmu koja se bavila voćarstvom, odnosno uzgojem jabuka, povezao me je sa proizvođačima iz Bolzana na severu Italije, koji su najveći uzgajivači jabuka u Evropi, između 20 do 25 odsto evropskog tržišta pripada njima. Priča me je zaintrigirala i otišao sam u Italiju da posetim tu regiju. Bio sam impresioniran. Sve mi se dopalo, od pristupa, načina rada. Obilazeći jabučare, imao sam priliku da se upoznam i sa jednim proizvođačem kruške koji je uticao da se opredelim za to voće - rekao je Drobnjak.

foto: Starsport©

Rakija mu se zove "Pirum".

- Za sada su kupci ugostiteljski objekti i pojedinci. Ova kruškovača je potpuno nešto novo na našem tržištu. Ne planiram da bude u slobodnoj prodaji, već da se naručuje putem sajta. Koliki bude rod kruške, toliko će biti i rakije, a proizvodnja je limitirana. Ove godine od prošlogodišnjeg prinosa dobili smo 4.800 flaša. Tačan broj boca uvek će biti na sajtu, da se zna koliko se proizvodi, a to će dati i na ekskluzivi piću, za koje slobodno mogu da kažem da će biti konjak od kruške - otkrio je Drobnjak za portal Plodna zemlja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.