NAPADALI GA JER NIJE HTEO DA STAVI SLOGAN NA DRES, ALI JE IPAK KLEČAO UZ HIMNU: Jokić o potezu pred meč s Majamijem
Foto: Printscreen/Twitter/@nuggets

imao je šta da kaže

NAPADALI GA JER NIJE HTEO DA STAVI SLOGAN NA DRES, ALI JE IPAK KLEČAO UZ HIMNU: Jokić o potezu pred meč s Majamijem

Srpski centar je rekao da je to verovatno dobra stvar čim cela liga to radi

Objavljeno: 13:42h

Nikola Jokić odigrao je prvi takmičarski meč još od marta, ali je pretrpeo neuspeh sa svojim Nagetsima u duelu protiv Majamija u takozvanom "restartu" NBA sezone koji će biti kompletno odigran u Diznilendu u Orlandu.

Osim o porazu Denvera jedna od tema jeste i klečanje brojnih igrača u NBA uoči početka utakmica tokom intoniranja američke himne što je sve gest protesta zbog rasizma i rasne diskriminacije u SAD u okviru pokreta "Black lives matter".

Zbog toga brojni igrači sada tokom utakmica nose neke slogane umesto svojih prezimena, ali Nikola Jokić je to odbio zbog čega je pomalo bio i na meti napada i kritika američke javnosti.

Međutim, srpski centar je u subotu uveče bio uz sve one koji se bore za ovu stvar i zajedno sa svojim saigračima je klečao tokom intoniranja američke himne i tako pružio podršku pokretu "Black lives matter".

- Ja sam samo deo ekipe. Ne znam šta da vam kažem. Stvarno nemam komentar. Mislim da je to, verovatno, dobra stvar jer cela NBA liga to radi, pa mora biti da je dobra stvar - odgovorio je Jokić posle meča na pitanje novinara o klečanju.

A što se tiče teškog poraza koji je njegova ekipa doživela, on je poručio da saigrači treba manje da razmišljaju o plej-ofu, a više o sadašnjem trenutku i utakmicama.

- Ista stvar se ponavlja, evo, petu godinu. Veliki broj izgubljenih lopti je, prosto, deo naše igre. Naravno, postoje 'dobre' izgubljene lopte, ali i one 'loše'. Ne znam... Verovatno treba da... Ma, ne znam šta da kažem. Ne treba da gubimo lopte i tačka.

Bilo je reči o fizičkoj spremi. Jokić je raspoložen za igru, iako je morao da pauzira jer je bio pozitivan na koronavirus.

- Pa, ja sam spreman sada! To je što se mene lično tiče. A što se ostalih tiče... Mislim da je pravo vreme - sada. Ne možemo da mislimo o plej-ofu, nego da odmah počnemo da igramo košarku. Dobru košarku, onu koja se od nas i očekuje - dodao je srpski centar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.