10 srpskih zveri iz zemlje košarke: Ovo su naslednici Tea, Bogdana, Bjelice... (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky/Fonet/Printscreen

Čeka ih svetla karijera

10 srpskih zveri iz zemlje košarke: Ovo su naslednici Tea, Bogdana, Bjelice... (VIDEO)

Ako se s njima bude radilo na pravi način, mogli bismo da imamo još jednu nerealnu generaciju

Objavljeno: 16:30h
Aleksa Radosavljević

2. Aleksa Radanov

Aleksa trenutno brani boje FMP na pozajmici iz Zvezde. Iako ima samo 18 godina, već je debitovao i za crveno-bele na utakmici s Metalcem u okviru ABA lige u martu 2015. Odmah je zaslužio simpatije navijača, jer je odigrao nekoliko sjajnih poteza. Igra na poziciji krila. Uživajte u njegovim potezima:

3. Boriša Simanić

Na njega ne treba trošiti previše reči. U jednom od najtežih poraza Crvene zvezde ove sezone, protiv Real Madrida, pokazao je zavidne sposobnosti i u reketu i van njega. Igra na poziciji krilnog centra, visok je 209 cm, a rođen je 1998. godine.

4. Stefan Peno

Već je debitovao za Barselonu, postavši treći najmlađi debitant u istoriji tog kluba. Osvojio je srebrnu medalju sa srpskom U18 reprezentacijom na Evropskom prvenstvu, a igrao je odmah posle toga i za U17 nacionalni tim na Svetskom prvenstvu, gde je bio jedan od najboljih igrača. Igra na poziciji visokog plejmejkera, visok je 193 cm, a rođen je 1997. godine u Beogradu.

5. Balša Koprivica

Ima 16 godina i 208 cm. Igra na poziciji centra, a sin je legende Partizana Slaviše, koji je osvojio titulu evropskog šampiona 1992. godine.

"Teško da postoje igrači koji poseduju takvu visinu, talenat i veštinu kao Balša, posebno ne u tim godinama", stoji u analizi na sajtu middleschoolhoops.com.

O njemu se već uveliko piše i u američkim medijima, jer tamo igra košarku. Projektovan je za jednu od najvećih zvezda NBA drafta 2019. godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.