Konačno je pala i Moskva: Srpski basketaši ponovo na krovu sveta! (VIDEO)
Foto: Fonet

ČESTITAMO, MAJSTORI!

Konačno je pala i Moskva: Srpski basketaši ponovo na krovu sveta! (VIDEO)

Ovo je bio jedini turnir koji im je falio u bogatim vitrinama
Objavljeno: 16:14h

Srpski basketaši iz Novog sada uspeli da se ponovo popnu na krov sveta osvojivši čelendžer u Moskvi, što im je bio jedini pehar koji je falio.

To je nezvanično Svetsko prvenstvo sa jakom konkurencijom, a koliko im je bilo bitno, potvrdio je i kapiten ekipe Dušan Domović Bulut.

- Konačno smo osvojili Moskvu! Ovo je jedan od najtežih i najžešćih turnira, titula nam je izmicala u poslednje tri godine. Iskreno, da me je neko pitao, verovatno bih menjao jednu titulu sa World Tour-a za ovaj turnir. Sad kad smo ga osvojili, osećamo se kompletnim - istakao je Bulut.

Pored njega, ekipu prvaka čine još Marko Savić, Dejan Majstorović i Marko Ždero, a savladali su slovenački Piran u finalu sa 21:19.

Prošle godine na ovom turniru najbolja ekipa planete izgubila je od ruskog Ognezašita iz Sankt Peterburga, ali je sada pao revanš od 19:13 u prvoj fazi.

Da je budućnost ove discipline pod obručima u našim rukama svedoči činjenica da je u polufinalu beogradski Olimp poražen od Novosađana.

Što se najboljih tiče, sledi turnir u Japanu, potom se sele u Prag i Bukurešt, dok je za kraj rezervisan Beograd i Novi Sad.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.