Radonjić za Strazbur zove navijače u pomoć: Zna se šta oni mogu da urade i kako da pomognu!

ŽELJA - PLASMAN U TOP 16

Radonjić za Strazbur zove navijače u pomoć: Zna se šta oni mogu da urade i kako da pomognu!

Strateg šampiona ABA lige smatra da će prolazak u narednu fazu u izuzetno jakoj grupi biti veliki uspeh za njegov tim
Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da bi bio ogroman uspeh proći u Top 16 fazu Evrolige i da je najvažnije pobedom protiv Strazbura početi to takmičenje. - Naša želja je potpuno jasna, da pred svojim navijačima dođemo do pobede. Moramo da se nametnemo, da ne dozvolimo protivniku da diktira tempo. Prepoznatljivost Zvezde u Evroligi je ambijent, zna se šta naši navijači mogu da urade i koliko da nam pomognu u ovakvim trenucima - rekao je Radonjić.

Zvezda će protiv Strazbura u četvrtak u Areni početi takmičenje u Evroligi, oslabljena neigranjem povređenih Marka Tejića i Nemanje Dangubića. Pored Zvezde i Strazbura, u grupi su još Fenerbahče, Real Madrid, Bajern Minhen i Himki, a Radonjić je kazao da je ta grupa najjača. Radonjić se požalio na ritam utakmica na početku sezone, ali je kazao da je njegova ekipa postepeno rasla u prvih pet kola ABA lige i da "bolje izgleda" nego pre 15 dana.
- Nismo bili u prilici da sprovodimo planirano jer smo imali nikad veća opterećenja. To je neprirodno i nije lako funkcionisati u svim tim okolnostima. Uspeli smo odlično da prođemo kroz težak period i uprkos svemu bili u prilici da jednom loptom dođemo do svih pet pobeda - kazao je Radonjić. On je pohvalno govorio o narednom protivniku Strazburu, koji sa klupe predvodi selektor Francuske Vensan Kole.
- Strazbur ima kvalitetne atletske sposobnosti, ali i sistem igre koji je malo drugačiji od ostalih francuskih ekipa. Imaju iskustvo, potencijal, dobre igrače na svim pozicijama, koji mogu da igraju na visokom nivou - naveo je trener Zvezde. Kapiten crveno-belih Luka Mitrović rekao je da njegova ekipa ima velike šanse protiv Strazbura ako bude igrala u kontinuitetu i pozvao je navijače da u što većem broju dođu i podrže Zvezdu. - Strazbur je na papiru najslabija ekipa u grupi, nije atraktivna poput Reala, Fenerbahčea ili Himkija, ali oprez mora da bude i te kako veliki. Atletski su moćna ekipa, koja može da bude izuzetno neugodna ako se razigra i pravi probleme i mnogo jačim ekipama nego što je naša - rekao je Mitrović.
On je kazao da je zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na početku sezone, kada je zabeležila četiri pobede u pet utakmica. - Imali smo izuzetno zanimljivu pripremu za Evroligu, pet utakmica u 10 dana, sa svim problemima koji su se čak i povećavali kako je vreme prolazilo. Ali, sa relativno uspešno smo završili ovaj ciklus - kazao je Mitrović. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.