ABA LIGA IZDALA SAOPŠTENJE: Ovo je veoma bitno!
ABA liga, ilustracija, Foto: AP

noviteti

ABA LIGA IZDALA SAOPŠTENJE: Ovo je veoma bitno!

U skladu s tim, ABA liga i njeni klubovi odlučili su da formiraju stručni tim Covid-19

Objavljeno:

ABA liga je održala tokom dana nastavak Skupštine i donela je neke bitne odluke.

Zbog situacije sa koronavirusom početak sezone je odložen, ali usvojena su i neka kadrovska rešenja, mada ni to nije sve, bilo je reči i o zdravstvenim protokolima.

Saopštenje prenosimo u celosti:

ABA liga j.t.d. Skupština je 23. jula 2020. u nastavku Skupštine, koja se održala 16. jula 2020, analizirala trenutnu situaciju, uzrokovanu pandemijom virusa Covid-19 i odlučila da se početak sezone 2020/21, odloži do 3. oktobra 2020.

U isto vreme, ABA liga j.t.d. Skupština je donela odluku da se početak ABA lige 2 odloži do 1. oktobra 2020. godine.

U izuzetno konstruktivnoj atmosferi, ABA liga j.t.d. Skupština je raspravljala i usvojila ključne tačke na kojima će ABA Covid-19 protokol biti razvijen što je pre moguće i on će nadgledati sve segmente organizacije takmičenja i obezbediti maksimalnu sigurnost svih učesnika.

U skladu s tim, ABA liga i njeni klubovi odlučili su da formiraju stručni tim Covid-19, koji će biti sastavljen od eminentnih lekara, koji će pored finalizacije protokola aktivno sarađivati u pripremi sezone 2020/21, što znači i blisku i aktivnu saradnju sa svim relevantnim državnim i zdravstvenim institucijama.

U isto vreme, ABA liga j.t.d. Skupština je predvidela i analizirala nekoliko scenarija i modela koji će, u zavisnosti od preporuka i smernica novoformiranog stručnog tima, obezbediti nesmetan početak sezone 2020/21.

ABA liga j.t.d. Skupština je obaveštena o odluci Uprave lige, da Srđana Dožaija postavi novog komesara za delegiranje sudija, kao i da imenuje Sašu Maričića za novog predsednika sudijske komisije. ABA League j.t.d. Skupština je zahvalila Iztoku Remsu, bivšem komesaru za delegiranje sudija i Branku Jovanoviću, bivšem predsedniku sudačke komisije, na ogromnom doprinosu razvoju i napretku takmičenja i poželela im puno sreće i uspeha u ostatku karijere.

Srđan Dožai je poznati bivši međunarodni sudija, koji je u svojoj 36-godišnjoj karijeri učestvovao u velikom broju međunarodnih igara, pod okriljem ABA lige, Eurolige i FIBA.

Saša Maričić takođe je bivši međunarodni sudija sa velikim iskustvom u funkciji u ABA ligi, EuroLigi i FIBA - stoji u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.