VRAĆAM SE U PARTIZAN: Šćepanović mi je rekao da me vidi u timu!
Vlado Šćepanović, Foto: Starsport©

želi da popravi utisak

VRAĆAM SE U PARTIZAN: Šćepanović mi je rekao da me vidi u timu!

– Nisam ostavio trag u Partizanu kakav sam želeo

Objavljeno:

Ako vratite vreme na leto 2018. godine onda je bez ikakve dileme sportska vest broj jedan bila prelazak Stefana Jankovića iz Crvene zvezde u Paritzan. Momak koji je košarkaško ime stekao preko “bare” igrajući sa velikim uspehom na koledžu bio je primamljiva meta za oba večita rivala. Prvobitno se Janković odlučio za Zvezdu, a onda je napravio pometnju kada je u već pomenutom periodu promenio boje u crno-bele. Objektivno u oba tabora nije ostavio trag kakav je očekivao, ovoga je svestan i sam Stefan koji je u razgovoru za MaxBet sport otvoreno pričao o svim problemima sa kojima se susreo, kao i da je spreman da popravi utisak naredne sezone.

Naravno, prvo pitanje se nameće samo od sebe – gde to Stefan Janković planira da popravi utisak? Kao što je poznato Janković je i dalje pod ugovorom sa Partizanom iako prošle sezone nije bio deo tima Andree Trinkijerija. Krilni centar je prvo bio u Grčkoj gde je branio boje AEK-a kao pozajmljen igrač, a posle je igrao u G ligi za razvojni tim Vašington Vizardsa. Tada nije ni razmišljao o Partizanu, sve do promene trenera…

– Nisam ostavio trag u Partizanu kakav sam želeo. Iskreno pričam i svestan sam da nije to bilo to. Imam želju da popravim utisak i pokažem se u pravom svetlu. Još uvek sam formalno igrač Partizana. Kada je Trinkijeri otišao osetio sam da je prirodno da ulogu prvog trenera preuzme Šćepanović koji je sjajan čovek, iskren pre svega. Otvoreno sam pričao sa njim nekoliko puta u prethodnom periodu. Rekao je da me vidi u Partizanu. Nije još ništa definitivno, ali očekujem da do dogovora dođe i da mi se pruži prilika da pokažem šta umem – počinje Janković razgovor za naš portal koji potom bez ikakvog uvijanja opisuje kroz šta je sve prošao kada se odlučio da pređe iz Zvezde u Partizan:

– Znao sam da će moj prelazak iz Zvezde u Partizan da izazove pompu, ali opet nisam očekivao da to bude toliki pritisak. Svakodnevno, bez prestanka, od navijača, medija, svi ljudi sa strane, dan i noć je trajalo. Dolaziš na utakmice, navijači te konstatno vređaju, mediji te samo o tome pitaju, zaista me je poremetilo. Nisam na to bio pripremljen. Sada shvatam da sam bio možda i malo naivan, jer ipak nisam odrastao ovde, iako sebe smatram u potpunosti Srbinom. Potrebno mi je bilo vremena da se uklopim na život u Beogradu, koji je za mene u prvom trenutku bio čudo.

Samo na trenutak zastaje Janković, a potom iskreno dodaje:

– Da li sam živeo sportskim životom kada sam došao ovde? Definitivno nisam. To sam već nekoliko puta izjavljivao, ali sam shvatio da to moram da promenim. Vreme je da smirim glavu i posvetim se karijeri, jer definitivno nisam tamo gde sam sebe zamišljao. Spreman sam da se maksimalno posvetim košarci što do sada nisam radio. Glavu sam sredio, sada planiram da “sredim” i teren naredne sezone.

Janoković u dresu Zvezde (Foto: Starsport)

Vraćamo Jankovića na period kada je prešao u Partizan i pokušavamo da saznamo gde se pojavio problem.

– Nije bilo lako kada je došlo do promene trenera. Posle nekoliko meseci stiže Trinkijeri sa kojim nisam pronašao zajednički jezik. Teško je da se bude u timu, u kojem vas trener ne želi i praktično ne računa na vas. Sada, kada je otišao na način na koji je otišao, video sam svoju novu šansu. Pričao sam iskreno sa Vladom Šćepanovićem i mislim da će to biti odlično. Od mene će dobiti iskrenog Stefana Jankovića koji je spreman da da sve od sebe.

O ekipi Partizana ima samo reči hvale…

– Iskreno, oduševljen sam što se tim gradi na domaćim igračima, što je sada retkost. U Partizanu nema klanova, nema ega, onog zlog ega. Ima takmičarskog duha, koji uvek treba da bude prisutan. Tim je fantastičan, sa svim momcima sam ostao u sjajnim odnosima. Čak i ovi stranci što su tu, njih ni ne računam u strance. Pogledajte samo Rašona Tomasa, on je čovek ostao ovde da živi. Baš sam se pre neko veče video sa njim, sjajan tip. Isto tako i ostali momci. To je prednost Partizana, tim nije promenjen puno, hemija je sjajna i tu mislim da mogu odlično da se uklopim. Još jednom da naglasim, nije još ništa gotovo, ali se nadam da će sve da bude u najboljem redu. Generalno ja sam sa svima u dobrim odnosima, a tu uključujem i momke iz Zvezde. Ne želim da me neko doživljava kao lošeg tipa.

Posle jedne sezone u Partizanu, Janković se seli u Grčku gde oblači dres AEK-a, ali tada kreću problemi sa povredama.

– Odlučeno je da posle te sezone odem u Grčku na pozajmicu gde sam dobro krenuo u AEK-u kod Šakote. Međutim, eto ironije, Šakota odlazi u Zvezdu. Otvoreno mi je rekao: “Sine, ovu ponudu ne mogu da odbijem”. Šakota je u Grčkoj zaista bog otac i o njemu imam prelepo mišljenje. U Grčkoj je slično kao i u Srbiji. Nema strpljenja, uvek je pritisak. Kada pobediš jednu utakmicu odmah te dižu u nebesa, a kada izgubiš jedan meč kao da si izubio deset. Nije mi bilo lako nositi se sa tim. Kada sam se povredio u AEK-u, vratio sam se u Beograd, čak sam bio i na nekoliko mečeva Partizana. Ipak, smatrao sam da je najbolje da napustim Grčku, otišao sam za Ameriku i nekako nenadano sam završio u Vašingtonu igrajući u G ligi. Bez ikakve dileme mogu da kažem da sam zadovoljan kako sam tada igrao i trenirao, ali opet me je zadesio maler. Povredio sam nogu u momentu kada sam bio na pragu ugovora od 10 dana sa Vizardsima. Posle je došla pandemija, sve je prekinuto i to je bilo to. To su neka iskustva koja su me sada očvrsnula, koja su me spremila za naredne izazove. Imam objektivno još desetak godina karijere koje želim maksimalno da iskoristim.

Početak pandemije, Stefan je proveo sa porodicom u Kanadi.

– Ne pamtim kada sam bio sa roditeljima ovoliko. Sigurno 10 godina. Bio sam skoro tri meseca tamo i to mi je prijalo, drago mi je što sam bio sa porodicom, ali sam bio u potpunosti zatvoren kod kuće jer je Kanada maksimalno ozbiljno reagovala na koronavirus. Nisam trenirao jer nisam imao mogućnost. Iskreno, vreme sam proveo igrajući igrice. Kada je usledio poziv Kokoškova za pripreme, tada sam iskoristio priliku da dođem u Beograd i od tada sam tu.

Od kada je stigao u Srbiju posvetio se treninzima.

– Radio sam dosta na kondiciji zajedno sa još nekoliko igrača. Bili je tu Nedović, Čović i nas još nekoliko kod Nikole Karaklajića. Kvalitetno smo radili. Kod Ace Matovića sam radio na košarci, nema igrača koji ne ide kod njega na individualne treninge. Posvetio sam se košarci, generalno spreman sam da popravim utisak i pokažem ko sam i šta sam – završio je Janković razgovor za MaxBet sport.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Maxbetsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.