ZAVRŠENA ERA VUJOŠEVIĆA: Profesionalni dizač trofeja vodi crno-bele! (FOTO)
Foto: Espreso

PROMOVISAN PETAR BOŽIĆ

ZAVRŠENA ERA VUJOŠEVIĆA: Profesionalni dizač trofeja vodi crno-bele! (FOTO)

Crno-beli i definitvno odlučili da krenu od početka. Božićevi pomoćnici Dušan Kecman i Vule Avdalović
Objavljeno: 17:55h

Petar Božić je od srede i zvanično trener košarkaškog kluba Partizan nakon što je jednoglasno izabran na skupštini kluba. Na toj poziciji naslediće legendarnog Duška Vujoševića kome je donedavno bio asistent. KOPRIVICA PARTIZANOV: Mi smo ga registrovali i on trenira sa nama! Saradnja je potpisana na dve plus jednu godinu, u radu će mu pomagati nekadašnji igrači i miljenici navijača Partizana Vule Avdalović i Dušan Kecman uz Gorana Tadića, a u planu je kao i priključivanje jednog iskusnijeg trenera koji će svojim prisustvom uneti dodatnu energiju. - Ovo je velika čast za mene, ali u isto vreme i odgovornost koja je veća, jer je situacija specifična . Najteži period je pred nama zbog finansijske situacije. Prvo moramo da se konsolidujemo, formiramo stručni štab, a onda i ekipu koja će moći da iznese očekivanja i ambicije. Želim da uz svoje iskustvo koje sam stekao kao igrac i kao pomoćni trener unesem svoju energiju i opravdam očekivanja - bile su prve reči novog šefa struke Partizana.

Murić na terenu tek u decembru, još jedan bivši igrač trenira sa Partizanom! Pored toga, on je otkrio i da se nedugo posle prihvatanja ponude crno-belih čuo sa doskorašnjim šefom Duškom Vujoševićem. - Čuo sam se telefonom sa Duškom Vujoševićem čim sam dobio i prihvatio ponudu. Moj odnos sa njim je korektan, poštujem ga, mnogo sam naučio od njega, ali sada moram da se okrenem i nastavim dalje. Od trenutka kada sam postao pomoćnik želeo sam da jednog dana budem prvi trener. - Ponavljam, specifična i teška situacija je u klubu, izazov je ogroman, ali daćemo sve od sebe u skladu sa mogućnostima. Nadamo se da, ako bude bilo prostora za nešto više da će nam se mogućnosti i želje poklopiti - zaključio je Božić, na čije reči se nadovezao Dragan Todorić.
- Optimista sam po pitanju izlaska iz krize, uostalom da nije tako, ne bih ni bio ovde. Partizan nikada nije bio u težoj situaciji za mojih 40 godina koliko sam u klubu, ali sve što se desilo u poslednjih desetak dana budi nadu, izvukli smo se u poslednjem momentu. Mislim da je Božić pravi čovek za nas. Trenutno je najbitnija finansijska konsolidacija, jer moramo da ispunjavamo obaveze prema igračima kako bi oni uopšte došli kod nas - bio je jasan sportski direktor crno-belih. Nakon toga na red za obraćanje došao je i Miroslav Berić.
- Sa Božićem imamo velike planove, mislim da će biti veliki trener jednog dana. Što se pojačanja tiče, moguće je da će doći samo jedan stranac koji će uz minimalna ulaganja doneti kvalitet. Sama činjenica da u ovom trenutku više nismo u blokadi govori da smo se pomerili sa tačke na kojoj smo bili - zaključio je potpredsednik Partizana. Partizan je otkazao učešće na turniru u Bratislavi, tako da mu ostaje utakmica protiv Panatinaikosa u Atini 25. septembra, kao i turnir u Francuskoj. (U. M. / N. Z.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.