KRIZA STIGLA I U CSKA: Budžet mu je mnogo manji nego prošle sezone, znaju se i cifre!
Košarkaši CSKA, Foto: Emilija Jovanović

vatutin objavio

KRIZA STIGLA I U CSKA: Budžet mu je mnogo manji nego prošle sezone, znaju se i cifre!

- Menadžment je načinio ozbiljan trud kako bi zadržao tim operativnim u krizi

Objavljeno:

Finansijska kriza prouzrokovana pandemijom koronavirusa stigla je i do CSKA!

Prvi čovek jednog od najbogatijih i najstabilnijih evropskih klubova Andrej Vatutin izašao je u javnost sa ciframa i otkrio kakva je zaista situacija.

On je istakao da je budžet manji za čak 25-30 odsto i da je došlo do otkazivanja sponzorstva od strane jedne kompanije.

- Menadžment je načinio ozbiljan trud kako bi zadržao tim operativnim u krizi. Da, imamo dva pojačanja, ali, isto tako, iz različitih razloga su skupi igrači poput Kajla Hajnsa, Andrea Voronceviča, Kostasa Kufosa i Rona Bejkera napustili tim. Ukupan novac za plate nije povećan. To je veoma bitan faktor jer će klupski budžet biti sigurno smanjen. Kao što znate, Aeroot je otkazao najveći deo marketinških programa.

- Razumemo objektivne poteškoće i neverovatno cenimo sve što je Norlisk uradio i radi za klub. Kada na sve to dodamo pad rublje, te verovatne restrikcije u smanjenu prodaje karata, predviđamo da će smanjenje budžeta biti oko 25%-30%. Iskreno smo zahvalni Aerootu na dugoj i, siguran sam, korisnom partnerstvu po obe strane. Nadamo se da će naša saradnja biti nastavljena kada ekonomija izađe iz krize. To se neće dogoditi sledeće godine jer avio kompanije trenutno ne mogu da protiraju. Sigurno je da će tim morati da iskusi neke neprijatnosti tokom predstojeće sezone i koristiće redovne letove mnogo češće - rekao je Vatutin za Izvestiju.

Podsetimo, CSKA je i pored ovih problema doveo dva skupa pojačanja - Nikolu Milutinova i Tornikea Šengeliju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.