LEBRON DŽEJMS NEĆE DA NOSI NA DRESU "BLACK LIVES MATTER": Amerikanci nisu očekivali ovakav odgovor od košarkaša!
Foto: Printscreen

ostavio ih u šoku

LEBRON DŽEJMS NEĆE DA NOSI NA DRESU "BLACK LIVES MATTER": Amerikanci nisu očekivali ovakav odgovor od košarkaša!

Najbolji igrač lige je poručio da ne mora da nosi nešto na dresu da bi pokazao za šta se zalaže i koja je njegova misija

Objavljeno:

Lebron Džejms ne planira da nosi neki od slogana koje je NBA liga dozvolila da igrači nose na dresovima tokom nastavka sezone NBA lige koji će biti igran u Diznilendu u Orlandu.

Iz NBA lige su dozvolili igračima da, povodom protesta i pokreta za rasnu i socijalnu ravnopravnost i pravdu, nose na svojim dresovima određene slogane koji su simboli ove borbe od kojih je sigurno najpoznatiji "black lives matter".

Međutim, najbolji košarkaš lige koji je sa Lejkersima došao u četvrtak na Floridu je poručio da neće nositi na dresu nijedan od tih slogana, jer kaže da to za šta se on zalaže je poznato, tako da ne mora da i na taj način to pokazuje.

- Ne moram da imam nešto na leđima svog dresa kako bi ljudi shvatilli moju misiju ili znali za što se zalažem i zbog čega sam ovde - rekao je Lebron.

foto: AP

Ipak, on podržava sve igrače koji će nositi takve slogane.

- Mislim da je to sjajno, ali podržavam i sve one koji se nisu za to odlučili - rekao je.

- To je nešto što jednostavno ne oslikava moju misiju, ne poklapa se sa mojim ciljevima. Voleo bih da sam mogao da biram šta ću da stavim na svoj dres. Imao sam nekoliko ideja, ali nisam bio deo tog procesa, što je u redu. To me ne smeta - zaključio je Lebron.

NBA liga je odobrila 29 slogana, a to su sledeći: Black Lives Matter (Crni životi su važni), Say Their Names (Reci njihova imena), Vote (Glasaj), I Can''t Breathe (Ne mogu da dišem), Justice (Pravda), Peace (Mir), Equality (Jednakost), Freedom (Sloboda), Enough (Dosta), Power to the People (Moć ljudima), Justice Now (Pravda sada), Say Her Name (Reci njeno ime), Si Se Puede (Da, ti možeš), Liberation (Oslobođenje), See Us (Vidite nas), Hear Us (Čujte nas), Respect Us (Poštujte nas), Love Us (Volite nas), Listen (Slušaj), Listen to Us (Slušajte nas), Stand Up (Usprotivi se), Ally (Saveznik), Anti-Racist (Antirasist), I Am A Man (Ja sam čovek), Speak Up (Progovori), How Many More (Koliko još), Group Economics (Grupna ekonomija), Education Reform (Reforma obrazovanja) i Mentor.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.