SKANDAL TRESE CELU AMERIKU: Zajonov očuh primio mito preko Srbina koji je falsifikovao potpis Luke Dončića!
Foto: AP

Sve je otkriveno

SKANDAL TRESE CELU AMERIKU: Zajonov očuh primio mito preko Srbina koji je falsifikovao potpis Luke Dončića!

Klejn je rekao da je pretragom na Guglu, javlja ESPN, utvrđeno da je Đurić navodno pokušao da prevari Luku Dončića

Objavljeno: 11:58h

NBA i celu Ameriku drma skandal u čijem se središtu našao prošlogodišnji prvi pik sa NBA drafta i najveća nada tamošnje košarke Zajon Vilijamson.

Razlog za to je afera u kojoj se našao njegov očuh Li Anderson koji je navodno primio mito u vreme kad je Vilijamson bio na univerzitetu Djuk.

Anderson je navodno primio 400.000 evra kao vid zahvalnosti od strane Djuka preko treće strane, a ta treća strana navodno je marketinška agencija iz Kanade koju vodi Srbin Slavko Đurić.

ESPN donosi i izjavu Donalda Krejsa, preduzetnika iz Los Anđelesa, koji se bavi prikupljanjem sredstava i ulaganjima, a koji je rekao da je pristao da uloži u Đurićevu kompaniju “Maximum management group” (MMG), nakon što ga je s njim upoznala treća strana, u zamenu za procenat novca koji je bi bio generisan ekskluzivnim marketinškim sporazumom sa Vilijamsom.

foto: AP

Krejs je dodao da je Anderson, nakon što je Zajon potpisao ugovore sa agencijom “Creative Artists Agency” (CAA), pristao da vrati sva sredstva data porodici 2018. godine. Takođe, Krejs je napisao da je Đurić morao da iscepa sva zapise koji se odnose na plaćanje novca i ugovora između Vilijamsona i MMG.

Ti dokumenti su uključivali navodni marketinški sporazum sa MMG koji su potpisali Vilijamson i Anderson 2. maja 2019. godine kao i "pismo deklaracije" od 8. decembra iste godine u kojem su Anderson i Viljiamson pristali da Đuriću isplate 500.000 dolara pre 7. januara “za otplatu zajma koji je dao porodici 10. oktobra 2018. godine.

foto: AP

Klejn je rekao da je pretragom na Guglu, javlja ESPN, utvrđeno da je Đurić navodno pokušao da prevari Luku Dončića, koristeći šemu u kojoj je falsifikovao potpise Dončića i njegove majke na ugovoru.

- Potpisi na dokumentima koji su priloženi, takođe su očigledno lažni. Potpis na pretpostavljenom sporazumu između MMG i Vilijamsona ne odgovara potpisu Vilijamsona na sporazumu potpisanim sa vašim klijentima. A potpisi Anderson i Vilijamsona na “pismo deklaracije” takođe su neistiniti, što je jasno razjašnjeno činjenicom da su visoko pikselirani u odnosu na ostatak dokumenta, a postoji linija ispod ‘Z’ u imenu Viljiamsona, gde je potpis stavljen na dokument - naveo je Klejn.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.