SAOPŠTENJE IZ ZVEZDE: Za nas je nova sezona počela!
Foto: Starsport©

objava

SAOPŠTENJE IZ ZVEZDE: Za nas je nova sezona počela!

Za razliku od prethodnih godina, ovoga puta zbog pandemije Covid-19 svi sastanci umesto u Barseloni, održani su putem video-linkova u periodu od 02-10.07.2020.godine

Objavljeno:

Nova sezona Evrolige i zvanično je počela redovnim godišnjim sastancima koji su kao i svake sezone imali za zadatak da informišu predstavnike klubova o planovima i ciljevima u takmičarskoj sezoni 2020-2021 najjačeg evropskog takmičenja.

Za razliku od prethodnih godina, ovoga puta zbog pandemije Covid-19 svi sastanci umesto u Barseloni, održani su putem video-linkova u periodu od 02-10.07.2020.godine.

Na početku serije sastanaka svoj susret imali su predstavnici poslovnog sektora i predstavnici marketinga klubova, a na kraju tog sastanka koji je otvorio prvi čovek EL Đordi Bertomeu, KK Crvena zvezda mts dobila je i prestižno priznanje (drugo mesto u konkurenciji svih klubova EL i EK timova). Glavna tema bila je mogućnost i perspektiva klubova da u novonastalim okolnostima kroz stare al ii nove marketinške aktivnosti, klubovi povećaju zaradu kroz takmičenje.Paralelno sa ovim sastancima, održane se još dve važne aktivnosti; sastanak na kome je tema biti prodaja i način zarade od prodaje ulaznica (ticketing) i moguće situacije u slučaju nastavka pandemije, dok je na početku serije sastanaka u sredu u popodnevnim časovima bio održan i sportski forum.

foto: Emilija Jovanović

Tokom ponedeljka i utorka (6-7.jul) svoje sastanke na kojima je učestvovao i Saša Obradović, imali su treneri svih evroligaških klubova.

Prošlog četvrtka svoj sastanak imali su PR menadžeri i timovi zaduženi za medije i komunikaciju klubova, a na agendi je bilo informisanje svih klubova o ključnim pitanjima važnim za rad ovog takmičenja, a koja su vezana za rad medijskih odeljenja svih klubova, i to u periodu pandemije virusa Covid-19 zbog koga je i prekinuta prethodna sezona.

Konačno, predstavnici menadžmenta i direktori klubova sastali su se u sredu u Barseloni, na svom tradicionalnom godišnjem sastanku.

Osim potvrde zvaničnog prekida sezone bez proglašenja pobednika, dodele individualnih priznanja…Bez obzira na činjenicu da se košarkaški svet suočio sa potpuno novom pretnjom, klubovima “deoničarima” i svim klubovima Evrolige koji će učestvovati u takmičenju u narednoj sezoni predstavljen je rezime učenjenog u prethodnoj sezoni i rast takmičenja na svim poljima i po svim parametrima.

Takođe usvojen je i modifikovani pravilnik “bylaws” Evrolige za narednu sezonu. Konačno, tokom serije sastanaka nezaobilazna tema bila je prilagođavanje celog takmičenja i svih klubova novim uslovima prouzrokovanim virusom Covid-19, i načina delovanja i svakodnevnog rada u otežanim okolnostima.

Evroliga će zbog toga tokom jula prezentovati svim klubovima i učesnicima takmičenja novi zdravstveni protokol.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.