DA LI BOGDAN OSTAJE U SAKRAMENTU? Dao je odgovor na ovo pitanje, a pričao je i o dolasku Kokoškova u Fenerbahče!
Bogdan Bogdanović, Foto: AP

zanimljiv razgovor

DA LI BOGDAN OSTAJE U SAKRAMENTU? Dao je odgovor na ovo pitanje, a pričao je i o dolasku Kokoškova u Fenerbahče!

– Drago mi je što su njega pozvali, jer to znači da ga cene

Objavljeno: 20:33h

Bogdan Bogdanović je imao zanimljiv razgovor sa novinarima na aplikaciji "Zoom", a deo u kom priča o odlasku Andree Trinkijerija iz Partizana pogledajte ovde.

On se pored toga dotakao brojnih aktuelnosti, a jedna od njih je i dolazak Igora Kokoškova u Fenerbahče.

– Drago mi je što su njega pozvali, jer to znači da ga cene. Željko Obradović je ostavio veliki trag tamo i ispisao stranice klupske istorije. Mislim da Igor ima kvalitet da napravi izuzetnu ekipu, gladan je uspeha. Teško je posle Željka, to svi znaju… Ali, potpisao je na tri godine i to mu daje određenu sigurnost, kazao je bek Sakramenta.

Istakao je i da bi voleo da ostane u Kinsima, ali...

– Ja bih voleo da ostanem. Ipak sam se navikao i na trenere i na ekipu. Da ostanem sa Belim ovde. Ali, iskreno ne znam. Nisam pričao ni sa jednom ekipom. To je ovde zabranjeno. Bilo je nekih medijskih natpisa, to je onako teže bilo, da slušaš da ćeš biti trejdovan, interesantno. Kao smešno ti je, a nije baš svejedno, teško je, dodao je Bogdan Bogdanović.

A o nastavku sezone...

"Iskreno, nestrpljiv sam, Biće zanimljivo, spremali smo se koliko smo mogli. Radili smo u teretani, u garaži, šutirali malo kod komšije, posle su nam otvorili i halu za trening. Spremni smo koliko-toliko", poručio je as Sakramento Kingsa.

"Teško je održavati formu, postoji strah, pre svega od povrede… Na početku mesec dana nisam šutnuo na koš, malo mi je i prijalo, možda sam bio prezasićen košarkom. Imao sam najduži odmor otkako sam počeo da igram košarku. Dosta igrača neće biti u Orlandu, i ljudi koji imaju porodice su u dodatnom strahu. Zato je NBA odabrao da svima omogući šansu da odustanu, neće nikoga terati da idu tamo".

Najavljene su stroge mere predostrožnosti na završnom takmičenju u "Dizni centru" u Orlandu.

"Do 22. jula će nam biti karantin po dolasku u Orlando, imaćemo testiranja na svaka dva-tri dana. I ovde u sali, u Sakramentu, stalno se testiramo. Ulazak izgleda kao ulazak u bolnicu, svi nose maske, meri se temperatura. Sve sam radiš na treningu, a jedan trener te nadgleda, i on je sa maskom. Mi nismo imali zaražene i sve je super funkcionisalo. Bilo bi teško da odemo tamo i da se neko zarazi. Mislim da će se igrači paziti, svi su svesni situacije, ali smo bezbedni koliko je moguće. Bilo bi najgore da krene sezona i da se onda zaustavi na pola".

Glavni cilj je, kaže Bogdanović, plasman u plej-of.

"Stalno se na grupi dopisujemo o šansama da prođemo dalje. Imamo dobre šanse, pre mesec dana je izašao plan nastavka i raspored sezone, dodali su nam Lejkerse i Dalas. Treba očekivati i dosta iznenađenja, kao što ih je bilo svuda u svetu. Možemo da iznenadimo iz senke, dosta nam zavisi od prve tri-četiri utakmice… Nema domaćeg terena i navijača, biće dosta drugačije. U fudbalu je Juventus izgubio Kup Italije, videli ste i šta je bilo u košarci u nemačkom i španskom prvenstvu. Ne zna se u kakvoj su formi igrači, biće teško svima, ali NBA je uradio dobar posao i mi smo motivisani".

Reprezentaciju Srbije očekuje kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. “Ne znamo kada će da bude turnir, nisam upućen u to kako će biti ako se i NBA sezona pomeri. Šta ako se uđe u plej-of, pa Ol-star igrači treba da igraju za reprezentaciju? Treba i o njima misliti, ima dosta stvari… Zna se moj stav, ako budem slobodan i zdrav, tu sam uvek za Srbiju", rekao je Bogdan Bogdanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.